Annons

Hotfull granne i Båstad får bo kvar

Båstad Tre barn i Båstad har flera gånger blivit trakasserade av en 70-årig granne. Trots att barnen inte längre vågar gå hem själva efter skolan får mannen, efter ett beslut i hyresnämnden, bo kvar i hyreshuset.

Problemet i hyreshuset började förra sommaren då den ofta mycket berusade grannen genom gap och skrik störde sina grannar. Han ringde även på grannarnas dörr mitt i natten och uppträdde hotfullt mot barnen i huset.

Det är speciellt en familj som har råkat illa ut. Vid ett tillfälle när de tre syskonen var ensamma hemma knackade mannen på fönsterrutan med en käpp. När barnen kom till rutan gjorde 70-åringen en svepande rörelse mot halsen och sa att barnen skulle dö. Händelsen polisanmäldes.

ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester

Syskonen är i dag mycket rädda för mannen och vågar enligt föräldrarna inte längre vara ensamma hemma. De vågar inte heller gå själva hem efter skolan.

Annons

Hyresvärden Båstadhem AB har flera gånger skickat varningsskrivelser till mannen. I november valde bolaget att avsluta mannens hyreskontrakt. Eftersom 70-åringen vägrade att flytta blev ärendet ett fall för hyresnämnden.

Under förhandlingarna i nämnden beslutades det att den 70-årige mannen skulle få bo kvar i sin lägenhet. Men under det kommande året förlängs hyresavtalet en månad åt gången.

Läs ocksåKämpar för att få bo kvar i hus som ska rivas – och med avlopp som dömts ut

─ Parterna ville förlikas. Hyresgästen ifråga hördes via telefon. Han medgav att hans uppträdande inte var acceptabelt men påpekade samtidigt att han hade utsatts för kraftiga störningar av barnen, säger Christer Lindau, hyresråd vid hyresnämnden i Malmö. Skulle hyresgästen fortsätta att skrämma barnen kan ärendet bli ett fall för nämnden på nytt.

Annons

─ En hyresgäst som har fått sitt hyreskontrakt ändrat på det här viset har i princip prövotid. Under det kommande året accepteras det inte att störningarna fortsätter, säger Christer Lindau.

Läs också Grannar har gått samman: vill vräka mamman till kriminell son Osäkert hur mycket som får vara kvar av Evas och Carolines grönskande uteplatser – kräver möte med Rikshem Hyresgäst får tillbaka 100 000 kronor – värden hade tagit ut dubbel hyra i ett och ett halvt år Kvinnan satt häktad – missade förhandling och blev av med lägenheten: ”Svårt styra upp livet”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.