Annons

Hotfull hyresgäst tvingas flytta

Jönköping 57-åringen odlade cannabis och förvarade vapen i sin lägenhet. Dessutom hotade han både grannar och förbipasserande, och satte hänglås på tvättstugan. Nu har hovrätten bestämt att han har förbrukat sin rätt att bo kvar.

Han gapade och skrek. Spottade och fräste. Vid ett tillfälle klistrade han för grannens brevlåda och hällde en spann vatten över honom i trappuppgången. En annan gång hotade han husets vaktmästare med yxa och kniv.

Förhållandet till hyresvärden blev inte bättre av att han odlade cannabis och förvarade vapen i lägenheten. Inte heller då hans mopedbatteri exploderade och orsakade en brand i källaren, eller då han satte fast en ny lucka på tvättmaskinen med en tving och sedan låste det gemensamma utrymmet med hänglås. Att han byggde en egen altan var inte heller populärt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Till sist fick värden nog och sa åt mannen att flytta. Ärendet togs upp av hyresnämnden i Jönköping som gav värden rätt.

Annons

Men mannen opponerade sig. Han påpekade att han skött sitt boende mer än väl, till och med bättre än vad som kan förväntas av en hyresgäst. Han förklarade bland annat för rätten att han både fyllt på vatten i värmepannan, målat om i huset och plockat skräp.

Några hot, störningar eller trakasserier ville han inte kännas vid. Och det där med altanen måste ha förväxlats med en uppblåsbar båt på fyra meter som han under en tid hade i trädgården. Däremot ansåg han sig vara utsatt för en konspiration från andra hyresgäster, värden och vaktmästaren.

Annons
Läs ocksåUtsatt för bedrägeri – då kunde kvinnan inte längre betala hyran

Mannen överklagade därför hyresnämndens dom till högre instans, men även där var det värdens linje som fick gehör. Hovrätten konstaterade att 57-åringen åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst och därför genast måste flytta ut.

Läs också Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Fyrabarnsmamman Sarah tar från matkontot efter hyreshöjning: "Säger nej till glass till barnen" Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.