Annons

Hovrätten ger Stena Fastigheter rätt chockhöja hyrorna

Uppsala Det är rätt av Stena Fastigheter att höja hyrorna på Norra Kvarngärdet med upp till 60 procent i samband med renoveringar. Det slog Svea hovrätt fast igår.

Tvisten om hyrorna på Norra Kvarngärdet har pågått sedan våren 2011.  Den 19 januari i år beslutade Hyresnämnden i Västerås att Stena Fastigheter har rätt att höja hyrorna för nära 150 lägenheter i området med upp till 60 procent i samband med omfattande renoveringar.

Hyresgästföreningen, som företräder 43 hushåll i området, överklagade hyresnämndens beslut till Svea hovrätt. Bland annat krävde man lägre hyreshöjning, att höjningen skulle införas senare och att den skulle fasas in på ett generösare sätt.
Men enligt ett färskt beslut ställer sig hovrätten, som är högsta instans när det gäller hyresprövningar, på Stena Fastigheters sida. Av beslutet framgår att hovrätten tycker att de hyresnivåer som godkänts av hyresnämnden är skäliga.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hovrätten prövade även frågan om successiv upptrappning av hyran. Inte heller där blir det någon förändring jämfört med hyresnämndens beslut. Under en övergångstid på tre år kommer hyresgäster som flyttar tillbaka till sina lägenheter efter renovering att få betala 80, 90 respektive 95 procent av den fastställda hyran.

Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.