Annons

Hudikbor har chans att få uppföra ett offentligt konstverk

Hudiksvall I samband med att Hudiksvallsbostäder just nu renoverar husen på Hamngatan 47 väcktes idén att det vore roligt att även göra något med den betongfasad som vetter mot gatan. Nu har bostadsbolaget utlyst en tävling där vem som helst som bor i kommunen kan få chansen att uppföra en tredelad muralmålning på väggen.
Foto: Hudiksvallsbostäder
Hudiksvallsbostäder har utlyst en tävling för att hitta någon som vill göra en väggmålning på en betongfasad med tre sektioner som vetter mot Hamngatan.
Linus Arnstberg, administrativ chef på Hudiksvallsbostäder.

– Vi är i sluttampen av att renovera fastigheten och då väcktes tanken att göra något av den här betongytan. Vi var ett gäng som diskuterade och kom fram till den här idén, säger Linus Arnstberg, administrativ chef på Hudiksvallsbostäder.

Fram till och med 31 maj har alla kommuninvånare i Hudiksvall möjlighet att delta i tävlingen genom att skicka in en skiss på vad man vill måla inom valvformerna i väggens tre sektioner. De inskickade bidragen kommer att publiceras i Hudiksvallsbostäders kundtidning Dörrposten i sommar och sen får hyresgästerna vara med och rösta fram vinnaren.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Finns det några gränser för vilken typ av motiv det kan vara?

Annons

– Vi har inte uttalat några sådana gränser, men däremot kommer vi att behöva bolla det vinnande bidraget med kommunens byggnadsavdelning. Men vi räknar med att hyresgästerna i Hudiksvall är måna om det ska bli vackert i sin stad, säger Linus Arnstberg.

Om allt går enligt planen ska vinnaren presenteras 17 augusti och sedan få uppföra målningen under hösten. Hudiksvallsbostäder står för färg och målarutrustning. Men än så länge har inte ett enda bidrag skickats in.

Annons
Läs ocksåFördubblad p-avgift efter bostadsbolagets räntesmäll – hyresgästen Nathalie: ”Känns väldigt överdrivet”Nathalie Lundberg, halvkroppsporträtt, står med vit vinterjacka och långt hår på sin oskottade parkeringsplats som hon har sagt upp. I bakgrunden till höger en P-skylt, till vänster ett höghus med sol på, i mitten två träd och en envåningsbyggnad. Längre bak bostadshuset i tegel. Höjda parkeringsavgifter är ett av många sätt ränteläget påverkar hyresgästers vardag.

– Jag tror att folk sitter och slipar på sina förslag och skickar in dem snart. Vi får hoppas att det är så, säger Linus Arnstberg.

Läs också Gängkrig på tapeten: "Symbol för att våldet blivit en del av stad och hemmiljö" Kerstin har bott nära 70 år på samma ställe – "jag har levt mitt liv här" Husritaren skapar vykort från verkligheten Bovärden Jörgens idé gav Strömstadsborna väggkonst i världsklass

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.