Annons

Hyrde ut svart till asylsökande – riskerar kontrakt

Burlöv När polisen, efter tips, knackade på i hyreslägenheten i Arlöv fanns inte förstahandshyresgästen där, däremot fyra asylsökande. Polisen kontaktade den privata hyresvärden som upptäckte att hyresgästen var folkbokförd på en annan adress.
Foto: Ossian Sandin

Det var mycket spring i trapphuset kring hyrestrean i Arlöv. Grannarna kontaktade polisen som gjorde en så kallad inre utlänningskontroll på plats. Fyra asylsökande visade sig bo i lägenheten medan förstahandshyresgästen bara dök upp för att hämta hyran. Polisen meddelade den privata hyresvärden som i sin tur upptäckte att hyresgästen var folkbokförd i en annan trea hos det kommunala bostadsbolaget Burlövsbostäder.

Hyresgästen sägs nu upp på grund av den olovliga andrahandsuthyrningen och värden har vänt sig till hyresnämnden som ska avgöra fallet. Hyresvärden menar att hyresgästen inte har något behov av lägenheten och värden vill hellre att den går till någon som står i deras bostadskö.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.