Annons

Hyrde ut svart till asylsökande – riskerar kontrakt

Burlöv När polisen, efter tips, knackade på i hyreslägenheten i Arlöv fanns inte förstahandshyresgästen där, däremot fyra asylsökande. Polisen kontaktade den privata hyresvärden som upptäckte att hyresgästen var folkbokförd på en annan adress.
Foto: Ossian Sandin

Det var mycket spring i trapphuset kring hyrestrean i Arlöv. Grannarna kontaktade polisen som gjorde en så kallad inre utlänningskontroll på plats. Fyra asylsökande visade sig bo i lägenheten medan förstahandshyresgästen bara dök upp för att hämta hyran. Polisen meddelade den privata hyresvärden som i sin tur upptäckte att hyresgästen var folkbokförd i en annan trea hos det kommunala bostadsbolaget Burlövsbostäder.

Hyresgästen sägs nu upp på grund av den olovliga andrahandsuthyrningen och värden har vänt sig till hyresnämnden som ska avgöra fallet. Hyresvärden menar att hyresgästen inte har något behov av lägenheten och värden vill hellre att den går till någon som står i deras bostadskö.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.