HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyrde ut svart till asylsökande – riskerar kontrakt

Burlöv När polisen, efter tips, knackade på i hyreslägenheten i Arlöv fanns inte förstahandshyresgästen där, däremot fyra asylsökande. Polisen kontaktade den privata hyresvärden som upptäckte att hyresgästen var folkbokförd på en annan adress.
Foto: Ossian Sandin

Det var mycket spring i trapphuset kring hyrestrean i Arlöv. Grannarna kontaktade polisen som gjorde en så kallad inre utlänningskontroll på plats. Fyra asylsökande visade sig bo i lägenheten medan förstahandshyresgästen bara dök upp för att hämta hyran. Polisen meddelade den privata hyresvärden som i sin tur upptäckte att hyresgästen var folkbokförd i en annan trea hos det kommunala bostadsbolaget Burlövsbostäder.

Hyresgästen sägs nu upp på grund av den olovliga andrahandsuthyrningen och värden har vänt sig till hyresnämnden som ska avgöra fallet. Hyresvärden menar att hyresgästen inte har något behov av lägenheten och värden vill hellre att den går till någon som står i deras bostadskö.

Läs ocksåKortvarig glädje för fyrabarnsfamiljen – förlorar sitt hem för andra gången på ett årLouise, Saga och Robin Wahlgren hemma i köket i Bara.
Läs också Gunilla och Karl-Evert uppsagda på grund av Sotis kiss: ”Överdrivet” Anklagades för att ha anlagt brand hos grannen – får bo kvar Hyresgäst sägs upp efter 31 år – välkomnade nyinflyttad granne med pistol Karl, 84, tog matchen mot kommunen - nu får alla grannar på trygghetsboendet sänkt hyra

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.