HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyresgäst bestred hyreshöjning – fick rätt

Eslöv Värden ville höja månadshyran med en tusenlapp. Hyresgästen bestred yrkandet och tog ärendet till hyresnämnden som gick på hyresgästens linje.
Foto: Anna Hultberg

Hyresgästen har bott i sin tvåa på 59 kvadratmeter sedan 1995. Förra året ville den privata värden i Eslöv höja hyran med 1 042 kronor i månaden till 5 563 kronor. Men det motsatte sig hyresgästen.

Värden motiverade höjningen med bland annat att parkeringsplats ingick i hyran, att både trapphus och källare har målats om samt att lägenhetsdörrar renoverats.

Läs ocksåUppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus

Då parterna inte kom överens tog hyresgästen ärendet till hyresnämnden. Hyresnämnden gjorde jämförelser med liknande lägenheter på orten och kom fram till att hyresvärden inte hade några giltiga skäl att höja hyran.

Annons

Nämnden menade bland annat att hyresvärden inte gjort några standardhöjande åtgärder som höjt bruksvärdet. De anser inte heller att hyresnivåerna i Eslöv förändrats markant. Hyresnämnden beslutade att månadshyran från och med den 1 september 2016 ska vara 4 535 kronor.

 

Annons
Läs ocksåKontraktet var ”felskrivet” – Nicholas hyra chockhöjdes: ”Jag blev lurad”Nicholas Moga, hyresgäst hos Burlövsbostäder i Arlöv, tittar ut från sin balkong.
Läs också Fiskmåsar flockades i hundratal – så gick det för mannen som kastade ut sopor på gatan Virginia fick ja till att byta lägenhet – men därför blev det ändå stopp: "Jag känner mig uppgiven" Ja till betalningsanmärkning men nej till hyresgäst som vill bo större – så bedöms lägenhetsbyten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.