Annons

Hyresgäst förnekar sen hyra

Helsingborg ​Helsingborgshem menar att det inte råder några tvivel om att hyran har betalats in för sent. Hyresgästen hävdar att hyran betalats punktligt varje månad. Ärendet har blivit ett fall för hyresnämnden.

​Den 50-åriga hyresgästen i Mörarp hotades redan i höstas med uppsägning på grund av sena hyresinbetalningar. Men istället för en uppsägning upprättades ett korttidsavtal. Efter förhandlingar i hyresnämnden började hyresgästen även betala sina hyror via autogiro. Han säger sig därför vara helt oförstående till uppsägningen.
 
Helsingborgshems anteckningar visar att hyresgästen visserligen har betalt sin hyra via autogiro men att det inte har funnits täckning på kontot när hyran skulle dras. Detta har resulterat i flera sena inbetalningar. Att hyresgästen inte skulle vara medveten om detta är enligt Helsingborgshem helt omöjligt eftersom hyresgästen vid flera tillfällen varit tvungen att betala hyran manuellt.

Den sista augusti ska hyresnämnden besluta om mannen får en andra chans eller inte.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär
Annons
Läs också Tommy får delvis rätt – staten får inte chockhöja hyran för statartorpet Parterna i Helsingborg hoppas på nya hyror innan jul – trots tidigare strandningar Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Har du hamnat i bråk med värden? Så fungerar hyresnämnden Hyresgäst slipper betala värdens rättegångskostnader – "ovanligt ärende"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.