Annons

Hyresgäst i Halmstad vill få hyran sänkt med över 1 300 kronor

Halmstad Dagens hyra på 6 900 kronor för 2:an är alldeles för hög. Nu vill hyresgästen och Hyresgästföreningen få den sänkt.

Det var när Hyresgästföreningen var inblandad i ett annat ärende i Halmstad, med samma hyresgäst och värd, som de insåg att den aktuella lägenhetens hyra var för hög. Det handlar om en 2:a på nära 60 kvadratmeter och en rimlig hyra vore cirka 5 600 kronor. Det vill säga 1 300 kronor lägre än dagens. Värden håller dock inte med och saken drevs till hyresnämnden i Göteborg.
För hyresnämnden har Hyresgästföreningen, som är hyresgästens ombud, jämfört andra lägenheter några hundra meter bort. De har en lägre hyra men högre standard, som till exempel balkong, diskmaskin, parkett och bra uteplatser.

På måndagen gicks syn i lägenheterna. Ett beslut väntas av hyresnämnden inom kort.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Stiftelse höjde hyran på äldreboende – gav sken av att den hade förhandlats: ”Jättefräckt” Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Malins lycka – får sänkt hyra med flera tusen: ”Det var så enkelt”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.