Annons

Hyresgäst i Halmstad vill få hyran sänkt med över 1 300 kronor

Halmstad Dagens hyra på 6 900 kronor för 2:an är alldeles för hög. Nu vill hyresgästen och Hyresgästföreningen få den sänkt.

Det var när Hyresgästföreningen var inblandad i ett annat ärende i Halmstad, med samma hyresgäst och värd, som de insåg att den aktuella lägenhetens hyra var för hög. Det handlar om en 2:a på nära 60 kvadratmeter och en rimlig hyra vore cirka 5 600 kronor. Det vill säga 1 300 kronor lägre än dagens. Värden håller dock inte med och saken drevs till hyresnämnden i Göteborg.
För hyresnämnden har Hyresgästföreningen, som är hyresgästens ombud, jämfört andra lägenheter några hundra meter bort. De har en lägre hyra men högre standard, som till exempel balkong, diskmaskin, parkett och bra uteplatser.

På måndagen gicks syn i lägenheterna. Ett beslut väntas av hyresnämnden inom kort.

Annons
ANNONSTips för att njuta fullt ut av din båtsemester
Annons
Läs också Hyresvärdarna förlorar allt mer på tomma lägenheter – "Det här har vi varnat för länge" Hyresgästbasen pratade på SD-konferens: ”Viktigast är kampen mot marknadshyror” Hyresvärd gick in i och fotograferade lägenhet – döms för hemfridsbrott Rapport: Trots rekordhöga hyreskrav – privata värdar gör fortsatt vinst: ”Lönsam bransch” Susannes hyresvärdar bryter mot lagen om och om igen – nu krävs de på extra stort skadestånd: ”Jag förstår inte varför de gör detta”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.