Annons

Hyresgäst i Halmstad vill få hyran sänkt med över 1 300 kronor

Halmstad Dagens hyra på 6 900 kronor för 2:an är alldeles för hög. Nu vill hyresgästen och Hyresgästföreningen få den sänkt.

Det var när Hyresgästföreningen var inblandad i ett annat ärende i Halmstad, med samma hyresgäst och värd, som de insåg att den aktuella lägenhetens hyra var för hög. Det handlar om en 2:a på nära 60 kvadratmeter och en rimlig hyra vore cirka 5 600 kronor. Det vill säga 1 300 kronor lägre än dagens. Värden håller dock inte med och saken drevs till hyresnämnden i Göteborg.
För hyresnämnden har Hyresgästföreningen, som är hyresgästens ombud, jämfört andra lägenheter några hundra meter bort. De har en lägre hyra men högre standard, som till exempel balkong, diskmaskin, parkett och bra uteplatser.

På måndagen gicks syn i lägenheterna. Ett beslut väntas av hyresnämnden inom kort.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Jätteuppgörelsen klar – nya hyror för 76 000 hushåll i Göteborg

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.