Annons

Hyresgäst i tvist med värd

Helsingborg En hyresgäst kan få tillbaka cirka 14 000 kronor om hyresnämnden går på hans linje. Hyresgästföreningen anser att värden tagit ut en för hög hyra.

När hyresgästen i Helsingborg flyttade in i ettan på 52 kvadratmeter hade Hyresgästföreningen förhandlingsordning i huset. Han har bott där sedan 80-talet men när fastighetens ombildades för tre år sedan var hyresgästen den enda som inte köpte lägenheten och förhandlingsordningen upphörde.

Trots att han hade ett förstahandskontrakt övertalades han att skriva under ett andrahandskontrakt och lägenheten såldes. Nuvarande bostadsrättsinnehavare passade då på att höja hyran med en för stor höjning enligt Hyresgästföreningen som nu driver ärendet i hyresnämnden. De yrkar på att hyran sänks från 63 000 kronor till 49 400 kronor per år. Om hyresnämnden går på Hyresgästföreningens linje kan hyresgästen få tillbaka mellanskillnaden ett år tillbaka. Ärendet avgörs i hyresnämnden i mitten av mars.
 
Förfarandet med andrahandskontraktet och lägenhetsförsäljningen polisanmäldes. Fallet uppmärksammades av TV4 i augusti förra året.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

 

Annons
Läs också Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Bodde i Nigeria i fyra år – lägenhetsbluffen avslöjades av felanmälan Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Mormor vill bo nära barnbarn och hjälpa till med livspussel – värden sätter stopp för planerna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.