HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästen bröt sig in i sin egen lägenhet

Malmö Missnöjda grannar och problem kopplat till borttappade nycklar gjorde att fastighetsägaren fick nog. Nu får mannen i Malmö se sig om efter en ny bostad.

Han tappade bort nycklarna och kunde inte komma in i sin lägenhet. Fastighetsskötaren ville inte öppna utan bad mannen att istället ringa en låssmed för att få hjälp. Då tog sig hyresgästen in i bostaden på egen hand genom att bryta upp brevinkastet.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

Det har varit stökigt i hyreshuset under en längre tid och grannarna har klagat på en av de boende. Mannen ska ha varit våldsam och dragit hem vänner som stört nattsömnen. Att mannen har en “bra” ljudanläggning med mycket bas har gjort det hela outhärdligt, enligt en av grannarna som beskriver “avgrundsvrål” som hörs nattetid. Det beskrivs i ett brev till fastighetsägaren. Vid ett tillfälle ska en av mannens besökare ha försökt slå sig in genom hans dörr med ett järnrör från husets gård.

Hyresvärden sade upp mannens kontrakt och hyresnämnden menar nu att det var en rimlig åtgärd. Den utpekade ordningsstöraren har vare sig kontaktat nämnden eller dykt upp under förhandlingarna. Men nu måste han alltså flytta, enligt beslutet.

Nämnden menar att den samlade bilden, värdens bevisning, visar att det rör sig om störningar som är så pass allvarliga att inga hyresgäster ska behöva stå ut med dem.

Läs ocksåNu vågar Anastasiia bjuda hem sonens kompisar igen
Läs också Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till Par sägs upp - lagar mat av grannarnas sopor på gården Skräckbesöket: Psykotisk granne trängde sig in och hotade barnfamilj med kniv i deras hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.