Annons

Hyresgästen bröt sig in i sin egen lägenhet

Malmö Missnöjda grannar och problem kopplat till borttappade nycklar gjorde att fastighetsägaren fick nog. Nu får mannen i Malmö se sig om efter en ny bostad.

Han tappade bort nycklarna och kunde inte komma in i sin lägenhet. Fastighetsskötaren ville inte öppna utan bad mannen att istället ringa en låssmed för att få hjälp. Då tog sig hyresgästen in i bostaden på egen hand genom att bryta upp brevinkastet.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Det har varit stökigt i hyreshuset under en längre tid och grannarna har klagat på en av de boende. Mannen ska ha varit våldsam och dragit hem vänner som stört nattsömnen. Att mannen har en “bra” ljudanläggning med mycket bas har gjort det hela outhärdligt, enligt en av grannarna som beskriver “avgrundsvrål” som hörs nattetid. Det beskrivs i ett brev till fastighetsägaren. Vid ett tillfälle ska en av mannens besökare ha försökt slå sig in genom hans dörr med ett järnrör från husets gård.

Annons

Hyresvärden sade upp mannens kontrakt och hyresnämnden menar nu att det var en rimlig åtgärd. Den utpekade ordningsstöraren har vare sig kontaktat nämnden eller dykt upp under förhandlingarna. Men nu måste han alltså flytta, enligt beslutet.

Nämnden menar att den samlade bilden, värdens bevisning, visar att det rör sig om störningar som är så pass allvarliga att inga hyresgäster ska behöva stå ut med dem.

Annons
Läs ocksåMalen invaderar Julias hem – värden väntar på att den ska försvinna av sig självI mer än ett halvår har malar tagit sig in i Julia Erikssons lägenhet. Först när hon anmälde att det kryllar av dem också på vinden agerade värden. En gammal matta slängdes ut, men ingen större sanering har gjorts. I stället väntar hyresvärden Castellum på att malarna ska försvinna av sig själva.
Läs också Lämnade alla kranar öppna – nu vräks hyresgästen efter flera översvämningar Skrik och hot i brevinkastet kostar mannen 55 000 kronor Trängde sig in hos grannkvinnan – togs i kragen och blev utkastad Tv-tittande kvinna stör grannarnas nattsömn – kan tvingas flytta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.