Annons

Hyresgäster betalade dubbel hyra

Nyheter Flera hundra av Östersundsbostäders hyresgäster kan ha fått betala dubbel hyra i mars. – Det gäller samtliga som betalar hyran via autogiro, säger Krister Johansson, vikarierande ekonomichef.​
Det var måndagen den 5 mars som misstaget skedde. Hyran för mars månad drogs då en extra gång för de av Östersundsbostäders hyresgäster som betalar sin hyra via autogiro.
Krister Johansson är vikarierande ekonomichef på Östersundsbostäder. Han vet inte exakt hur många hyresgäster som kan vara drabbade, men säger att det kan röra sig om flera hundra.
– Troligtvis är det färre än så eftersom det måste finnas tillräckligt mycket pengar på kontot för att några pengar ska dras. Det krävdes alltså att hyresgästen hade minst en månadshyra extra på kontot och det är det kanske inte så många som har, säger Krister Johansson som lägger skulden på bankerna.
– De jobbar för fullt just nu med att åtgärda problemet, säger han till Hem & Hyra.
Pengarna ska förhoppningsvis vara tillbaka på hyresgästernas konto under onsdagen, enligt Krister Johansson.
 

Annons
Annons
Läs också Rebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din Boende ska skonas från hyressmäll - paus för "rättvisa hyror" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Trodde lägenheten var uppsagd – tvingas betala 53 000 kronor Se upp – detta får din hyresvärd inte göra Hyrorna klara i Västerås efter strandning – fler överenskommelser att vänta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.