Annons

Hyresgäster i Hyllinge vägrade hyreshöjning

Åstorp ​När paret i Hyllinge fick en hyreshöjning på nästan 2000 kronor fick de en chock. De vände sig till hyresnämnden som höll med om att höjningen var i saftigaste laget.

​Parhuset i Hyllinge är 18 år gammalt och genom åren har kvinnan och hennes man lagt ner många timmar på att höja standarden i hyresrätten. När de i våras fick ett meddelande om att hyran skulle höjas med 1965 kronor i månaden från och med juni blev de upprörda.

Hallandsåsens förvaltning AB uppgav att hyran släpade efter och att en rejäl höjning därför var nödvändig. Paret vände sig till hyresnämnden som föreslog att hyran skulle höjas med 575 kronor från och med november. I juli nästa år ska hyran höjas med ytterligare 500 kronor. Båda parterna accepterade de nya höjningarna.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Värdarnas knep som höjer hyran – därför betalar du mer än grannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.