Annons

Hyresgäster i Hyllinge vägrade hyreshöjning

Åstorp ​När paret i Hyllinge fick en hyreshöjning på nästan 2000 kronor fick de en chock. De vände sig till hyresnämnden som höll med om att höjningen var i saftigaste laget.

​Parhuset i Hyllinge är 18 år gammalt och genom åren har kvinnan och hennes man lagt ner många timmar på att höja standarden i hyresrätten. När de i våras fick ett meddelande om att hyran skulle höjas med 1965 kronor i månaden från och med juni blev de upprörda.

Hallandsåsens förvaltning AB uppgav att hyran släpade efter och att en rejäl höjning därför var nödvändig. Paret vände sig till hyresnämnden som föreslog att hyran skulle höjas med 575 kronor från och med november. I juli nästa år ska hyran höjas med ytterligare 500 kronor. Båda parterna accepterade de nya höjningarna.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Annons
Läs också Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Son ville ta över lägenhet när mamman dog – det här gäller: "Man ärver inte hyreskontrakt" Hyrde ut svart utan nyckel – par fick ta balkongvägen Så blir din hyra i Blekinge län 2024

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.