Annons

Hyresgäster i Ystad vill bli kvitt mögel

Ystad Hyresvärden har försökt få bukt med möglet i hyresgästernas lägenhet men det är inte tillräckligt, menar hyresgästerna. Nu vänder de sig till hyresnämnden med krav på ett åtgärdsföreläggande.
Foto: Fredrik Rubin

Möglet fortsätter att komma tillbaka hos hyresgästerna i Ystad, trots att hyresvärden försökt få bukt med det. Därför har hyresgästerna vänt sig till hyresnämnden för att sätta press på den privata hyresvärden. I ett svar till nämnden säger sig fastighetsägaren ”vara chockad” över klagomålet. ”Vi har haft en mycket bra dialog med hyresgästen samt att vi gjort allt vi har kunnat för att hjälpa hyresgästen”, skriver han. Hyresvärden menar att man rensat ventilationskanalen ett flertal gånger för att lösa mögelproblemet. ”Vi ska självklart hjälpa våra hyresgäster”, skriver värden. Hyresnämnden kommer nu att avgöra fallet.

Annons
Annons
Läs också Smarta tips för att hyra ut din bostad enklare Kvinna hyrde ut rum i villa – trots att hon var vräkt: "Flyttat ut saker på gatan" Granne vaktade i porten – kvinna tvingades hoppa från balkong Många nekas lägenhetsvisning långt efter pandemin: "Ställer inga krav" Jurist stämde sin hyresgäst – tvingas själv betala flera hundra tusen: "Ren hämnd" Svartsjuk flickvän vägrade flytta ut – gick bärsärk i lägenheten

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.