Annons

Hyresgäster i Ystad vill bli kvitt mögel

Ystad Hyresvärden har försökt få bukt med möglet i hyresgästernas lägenhet men det är inte tillräckligt, menar hyresgästerna. Nu vänder de sig till hyresnämnden med krav på ett åtgärdsföreläggande.
Foto: Fredrik Rubin

Möglet fortsätter att komma tillbaka hos hyresgästerna i Ystad, trots att hyresvärden försökt få bukt med det. Därför har hyresgästerna vänt sig till hyresnämnden för att sätta press på den privata hyresvärden. I ett svar till nämnden säger sig fastighetsägaren ”vara chockad” över klagomålet. ”Vi har haft en mycket bra dialog med hyresgästen samt att vi gjort allt vi har kunnat för att hjälpa hyresgästen”, skriver han. Hyresvärden menar att man rensat ventilationskanalen ett flertal gånger för att lösa mögelproblemet. ”Vi ska självklart hjälpa våra hyresgäster”, skriver värden. Hyresnämnden kommer nu att avgöra fallet.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.