Annons

Hyresgästerna ska hjälpa Hyresbostäder att spara energi

Norrköping ​Hyresbostäder i Norrköping går vidare i sin jakt på att minska energiförbrukningen. Bolaget uppmanar sina hyresgäster att komma med förslag.

​Hyresbostäders ägare, Norrköpings kommun, har ålagt bolaget att minska energiförbrukningen med 30 procent till 2030. Tomas Lindquist är samordnare för satsningen. Han berättar att man arbetar med tre olika spår för att försöka nå målet.

– Ett handlar om att se över själva fastigheterna och till exempel stärka isoleringen där det behövs, säger han.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Ett annat går ut på att förmå organisationen att arbeta så energieffektivt som möjligt.

Annons

– Det tredje, och mest spännande, är beteendefrågan. Vi har ett samarbete med Hyresgästföreningen kring det.

Planen är att besöka varje stadsdel i Norrköping och de mindre orterna i kommunen för att diskutera med hyresgästerna lokalt om vad som kan göras i just deras område för att minska energiförbrukningen.

Annons
Läs ocksåNy satsning ska lyfta utsatta stadsdelar: "Det gäller att spräcka bubblorna"Två män står framför en byggnad i Klockaretorpet centrum.

– Förhoppningsvis blir det en hel lista med åtgärder som verkligen gör skillnad, säger Tomas Lindquist, som tror att hyresgästerna ser många saker som hyresvärden inte tänker på.

Läs också Norrköpingshyror höjs med 5,3 procent: "Inget att bli lycklig över" Anitas värd vill höja hyran med 11 procent: ”Helt orimligt” Löser störningar med samtal: ”Vi tror inte man stör med flit” Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.