Annons

Hyresgästförening i Helsingborg har fått ny ordförande

Helsingborg Sven Magnusson är ny ordförande i Hyresgästföreningen Hyresgäster i Helsingborgshem. Under onsdagens årsmöte stod det klart att den 6 000 personer stora föreningen, trots tidigare farhågor, slapp stå utan ordföranden.​
Sven Magnusson, som har varit medlem i föreningen sedan 70-talet, blev vald på ett år och efterträder Tore Bryneholt. Men intresset för ordförandeposten har varit svagt. Så sent som för en vecka sedan såg det ut som om föreningen skulle tvingas stå helt utan ordföranden.

–  Det är jättebra att vi har lyckats hitta en ny ordförande. Förhoppningarna på honom är stora och vi hoppas alla på att detta blir en bra lösning, säger Stefan Börjesson, verksamhetsutvecklare vid Hyresgästföreningen.

ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Avgående ordförande Tore Bryneholt har tidigare riktat kritik mot att föreningen tenderar att likna en pensionärsförening snarare än en förening som kämpar för boendefrågor. Stefan Börjesson vill inte kommentera kritiken men påpekar att föreningen har en stor bredd.

Annons

– Vi har många olika typer av aktiva medlemmar, i alla olika åldrar, säger han.

 

Annons
Läs också Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Här delar hyresgästerna på allt utom säng – toaletten fick William att tveka Hyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta” Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.