HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen anmäler värd

Hudiksvall ​I våras hängde en hyresvärd i Hudiksvall upp ett anslag där han namngav vilka av hans hyresgäster som var medlemmar i Hyresgästföreningen och påstod att det var de som gjorde att han måste höja hyrorna. Nu anmäler Hyresgästföreningen värden till Fastighetsägarnas etiska nämnd.

​Hyresgästerna i de tio lägenheterna i centrala Hudiksvall har ett minst sagt frostigt förhållande till sin hyresvärd.

– De vågar inte felanmäla direkt till honom utan ringer mig och så ringer jag Fastighetsägarna som kontaktar hyresvärden, berättar Britt Westerlund på Hyresgästföreningen i Hudiksvall.

Läs ocksåHyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna

Förutom att hyresvärden namngivit hyresgäster på en anslagstavla och menat att de på grund av sina medlemskap i Hyresgästföreningen bär ansvaret för hyreshöjningarna har han tagit bort besittningsrätten i vissa av hyresavtalen och annonserat ut lägenheter trots att hyresgästerna inte sagt upp sig.

Vad är hyresvärdens kommentar till sitt beteende?

– Det vet inte jag. Han vägrar prata med mig. Och det språk han använt till exempel i anslaget på anslagstavlan är milt uttryckt väldigt fult, säger Britt Westerlund.

Läs ocksåVärdens planerade graviditet räckte inte för uppsägning

Hyresgästföreningens jurister har uppmanat hyresgästerna att polisanmäla hyresvärden men hittills har ingen vågat göra det. Istället vänder sig nu Hyresgästföreningen till Fastighetsägarnas etiska nämnd som tar upp frågan om värdens beteende mot sina hyresgäster på sitt nästa möte.

Hem & Hyra har inte kunnat nå hyresvärden för en kommentar. 

Läs också Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja Rapport: Bostadsbolagen visar fortsatt god ekonomi: ”Ingen anledning att chockhöja hyror” Tidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.