Annons

Hyresgästföreningen anmäler värd

Hudiksvall ​I våras hängde en hyresvärd i Hudiksvall upp ett anslag där han namngav vilka av hans hyresgäster som var medlemmar i Hyresgästföreningen och påstod att det var de som gjorde att han måste höja hyrorna. Nu anmäler Hyresgästföreningen värden till Fastighetsägarnas etiska nämnd.

​Hyresgästerna i de tio lägenheterna i centrala Hudiksvall har ett minst sagt frostigt förhållande till sin hyresvärd.

– De vågar inte felanmäla direkt till honom utan ringer mig och så ringer jag Fastighetsägarna som kontaktar hyresvärden, berättar Britt Westerlund på Hyresgästföreningen i Hudiksvall.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Förutom att hyresvärden namngivit hyresgäster på en anslagstavla och menat att de på grund av sina medlemskap i Hyresgästföreningen bär ansvaret för hyreshöjningarna har han tagit bort besittningsrätten i vissa av hyresavtalen och annonserat ut lägenheter trots att hyresgästerna inte sagt upp sig.

Annons

Vad är hyresvärdens kommentar till sitt beteende?

– Det vet inte jag. Han vägrar prata med mig. Och det språk han använt till exempel i anslaget på anslagstavlan är milt uttryckt väldigt fult, säger Britt Westerlund.

Läs ocksåHyresgästföreningen hoppar av evenemang runt Eurovision – ”Glädjen borta”Den svenska artisten Loreen efter Eurovisionvinsten i Liverpool 2023 samt Hyresgästföreningens logga.

Hyresgästföreningens jurister har uppmanat hyresgästerna att polisanmäla hyresvärden men hittills har ingen vågat göra det. Istället vänder sig nu Hyresgästföreningen till Fastighetsägarnas etiska nämnd som tar upp frågan om värdens beteende mot sina hyresgäster på sitt nästa möte.

Annons

Hem & Hyra har inte kunnat nå hyresvärden för en kommentar. 

Läs också Ginzas grundare bygger hyresrätter och får Fåglum att blomstra: "En får ju ha lite roligt!" Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.