Annons

Hyresgästföreningen kräver 20 000 kronor i skadestånd

Malmö Hyresvärden HBS property byggde om 20 lägenheter och satte sedan nya hyror utan att förhandla. Fel menar Hyresgästföreningen som kräver ett skadestånd på 20 000 kronor.

HBS Property byggde om en fastighet vid Sankt Knut i centrala Malmö och satte sedan hyrorna för de 20 lägenheterna utan att förhandla med Hyresgästföreningen. Hyresgästföreningen menar att fastighetsägaren därmed att brutit mot förhandlingsordningen som säger att man ska förhandla hyrorna och kräver ett skadestånd på 20 000 kronor i hyresnämnden.

Men får hyresvärden som de vill kan ansökan till hyresnämnden ogillas. Fastighetsägaren menar att ansökan har lämnats för sent till hyresnämnden och därför inte bör behandlas alls. Och om den ska behandlas så har fastighetsägaren inte brutit mot någon förhandlingsordning eftersom det handlar om en så stor ombyggnad att hyrorna inte behöver förhandlas.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Gav sken av att hyran på äldreboende var förhandlad – stiftelse svarar på kritiken Hyresgästföreningen höjer avgiften för att förhandla: ”Vi hoppas på förståelse” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.