Annons

Hyresgästföreningen kräver 20 000 kronor i skadestånd

Malmö Hyresvärden HBS property byggde om 20 lägenheter och satte sedan nya hyror utan att förhandla. Fel menar Hyresgästföreningen som kräver ett skadestånd på 20 000 kronor.

HBS Property byggde om en fastighet vid Sankt Knut i centrala Malmö och satte sedan hyrorna för de 20 lägenheterna utan att förhandla med Hyresgästföreningen. Hyresgästföreningen menar att fastighetsägaren därmed att brutit mot förhandlingsordningen som säger att man ska förhandla hyrorna och kräver ett skadestånd på 20 000 kronor i hyresnämnden.

Men får hyresvärden som de vill kan ansökan till hyresnämnden ogillas. Fastighetsägaren menar att ansökan har lämnats för sent till hyresnämnden och därför inte bör behandlas alls. Och om den ska behandlas så har fastighetsägaren inte brutit mot någon förhandlingsordning eftersom det handlar om en så stor ombyggnad att hyrorna inte behöver förhandlas.

Annons
ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din
Annons
Läs också Krossade ett fönster och orsakade brand i lägenheten: "Jag måste ha gått i sömnen" Ny lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning" Kalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månaden Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.