Annons

Hyresgästföreningen kräver åtgärder mot brister

Trelleborg Det har uppstått nya problem och brister i det tidigare tvångsförvaltade huset på Stavstensvägen i Trelleborg. Nu går Hyresgästföreningen till hyresnämnden - igen.

För drygt ett år sedan tvångsförvaltades huset på Stavstensvägen 71 i Trelleborg efter ett snabbt beslut i hyresnämnden. Hyresvärden hade då inte betalat elräkningen på 40 000 kronor till kommunen och elen i huset stängdes av. Tvångsförvaltningen upphävdes senare av hovrätten. Men nu vänder sig Hyresgästföreningen åter till hyresnämnden på grund av brister i en lägenhet i huset. Bland annat saknas ventilation i sovrummet, uteplatsen som tidigare ingick i hyran har tagits bort och kvaliteten på lägenhetens ytterdörrar är för dålig. Hyresgästföreningens jurist Mats Lindahl, som besiktigat lägenheten, menar att det i själva verket rör sig om den typ av dörrar som man har mellan rum inne i lägenheten.

Hyresgästföreningen har vänt sig till hyresnämnden med krav på återgärdsförläggande. Man vill att hyresnämnden tvingar hyresvärden att åtgärda bristerna. Om bristerna inte skulle åtgärdas kan hyresvärden få böter.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Läs mer:

Omedelbar tvångsförvaltning i Trelleborg efter avstängd el

Annons
Läs också Kvinna i sexrummare vräks - har 90 000 kronor i hyresskuld Hyresgäster dras till domstol när värdar strandar hyresförhandlingar Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Tog 7 000 kronor i hyra för ett rum – nu krävs värden på 59 000 kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.