HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresgästföreningen vill pröva ortsbegreppet i Högsta domstolen

Stockholm Hyror i Sundbyberg kan jämföras med likvärdiga lägenheter i Stockholm. Det sa hovrätten i januari. Nu lämnar Hyresgästföreningen in en resningsansökan till Högsta domstolen.

Det uppmärksammade Sundbybergsmålet innebar att hyror i Sundbyberg ska kunna jämföras med likvärdiga lägenheter i Stadshagen och på Ringvägen i centrala Stockholm.

Domen var en ändring av tidigare praxis och en utvidgning av ”ortsbegreppet” i hyreslagstiftningen som tidigare varit synonymt med kommun. Fastighetsägarna jublade då men nu väljer alltså Hyresgästföreningen Region Stockholm att begära resning i Högsta domstolen.

Läs ocksåDaniel tatuerar sig mot hyreschocken

”Det är Hyresgästföreningens uppfattning att Hovrättens beslut är felaktigt för att de har frångått gällande lagstiftning. Hovrätten har överskridit sina befogenheter och agerat lagstiftare”.

”Hyresgästföreningen anser att vi är skyldiga att fullfölja vårt uppdrag att upprätthålla rätt och rimlig hyra för hyresgästerna. Högsta domstolen får nu, genom resningsansökan, ta ställning till detta” skriver Hyresgästföreningen region Stockholms förhandlingschef Per Björklind i ett mejl till Hem & Hyra.

Läs också Jätteutredning ska lösa bostadskrisen: "Äntligen!" Fri hyressättning utreds – ska införas 2022 Utredning om marknadshyror presenteras "inom kort" Sara vann mot värden – slipper betala 15 000 retroaktivt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.