Annons

Hyreshus säljs på exekutiv auktion

Nyheter Efter att bostadsbolaget gick i konkurs säljer kronofogden nu en skandalomsusad hyresfastighet på Fredriksdal. Därmed får cirka 200 hyresgäster en ny värd.

Hyreshusen på Lägervägen har 78 lägenheter och 130 studentlägenheter. De flesta är idag uthyrda. För över ett år sedan gick ägaren Hyreshem Helsingborg AB i konkurs. Under tiden som huset har stått utan ägare har en så kallad syssloman, utsedd av Kronofogden, tagit in hyrorna och sett till underhållet.

I början av oktober ska huset säljas på exekutiv aktion i Helsingborg. Bakgrunden är att en bank har panträtt i fastigheten. Den förre ägaren har haft en avvikande mening men i juni slog tingsrätten fast panträtten i en tredskodom.
– Hyresgästerna påverkas inte alls, de har kvar sina hyresrätter. Vi har inte gått ut med någon information än då det inte finns så mycket att säga i nuläget. Vi gör det när vi har mer information, säger syssloman Johan Lövrup.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I helgen sätter kronofogden ut annonsen på fastigheten. Andra oktober äger auktionen rum.

Läs också: Omskriven fastighetsägare i personlig konkurs

Annons
Läs också Krisande hyresvärd förlorar hus – hundra hushåll påverkas av ekonomisk krasch Här har hyresgästerna varit utan el och varmvatten hela vintern: ”För jävligt” Är du länge i källaren - då kan larmet gå Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Viking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: "Nu hör jag radion igen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.