HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Hyreshus säljs på exekutiv auktion

Nyheter Efter att bostadsbolaget gick i konkurs säljer kronofogden nu en skandalomsusad hyresfastighet på Fredriksdal. Därmed får cirka 200 hyresgäster en ny värd.

Hyreshusen på Lägervägen har 78 lägenheter och 130 studentlägenheter. De flesta är idag uthyrda. För över ett år sedan gick ägaren Hyreshem Helsingborg AB i konkurs. Under tiden som huset har stått utan ägare har en så kallad syssloman, utsedd av Kronofogden, tagit in hyrorna och sett till underhållet.

I början av oktober ska huset säljas på exekutiv aktion i Helsingborg. Bakgrunden är att en bank har panträtt i fastigheten. Den förre ägaren har haft en avvikande mening men i juni slog tingsrätten fast panträtten i en tredskodom.
– Hyresgästerna påverkas inte alls, de har kvar sina hyresrätter. Vi har inte gått ut med någon information än då det inte finns så mycket att säga i nuläget. Vi gör det när vi har mer information, säger syssloman Johan Lövrup.

Annons
Läs ocksåÄr du länge i källaren - då kan larmet gå

I helgen sätter kronofogden ut annonsen på fastigheten. Andra oktober äger auktionen rum.

Läs också: Omskriven fastighetsägare i personlig konkurs

Annons
Läs också Flera renoveringar stoppas efter byggfirmans konkurs Viking Vestin har fått tillbaka elen efter konkursen: "Nu hör jag radion igen" Hyresgäster i Vidsel utan el efter konkurs – varken kyl, ugn eller belysning fungerar Byggbolag i konkurs – ungdomslägenheter stoppas

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.