Annons

Hyresklart för Tingsrydsbostäder

Tingsryd Första januari höjer Tingsrydsbostäder, som inte alls höjde hyran i år, sina hyror med 1,65 procent. Detta för att täcka allmänna kostnadsökningar.

Tingsrydsbostäder var ett av få bostadsbolag i landet som inte alls höjde sin hyror i år. Men nästa år är det dags.

Efter förhandlingar med Hyresgästföreningen har parterna enats om en hyreshöjning på 1,65 procent från årsskiftet. Det hela är en två-årsuppgörelse som även innebär att hyran höjs med 1,7 procent första januari 2021.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Vi var ganska eniga om att när hyran nu ska höjas så ska det göras med försiktighet. Det här är för att täcka de kostnadsökningar som kommer. Vi hade en konstruktiv förhandling och vi fick även ett bra underlag att jobba på, säger Inge Karlsson, förhandlare för Hyresgästföreningen.

Så här mycket höjs hyran i Kronoberg

Annons
Fakta: Så mycket höjs hyran i Kronoberg 2020
  • Växjöbostäder: 2,45 %
  • Allbohus: 2,3 %
  • Tingsrydsbostäder: 1,65 %
  • Vidingehem (år 2 av 2): 1,65 %
  • Ljungbybostäder (år 2 av 2): 1,9 %
  • Lessebohus (år 2 av 2): En etta med kök höjs med 70 kronor i månaden. Tvåorna får 85 kronor i hyreshöjning. Treorna höjs med 105 kronor, fyrorna med 125 kronor och lägenheter med fem rum får en månadshöjning av hyran med 140 kronor. (Motsvarar ungefär 1,8 %)
  • Älmhultsbostäder: Förhandlar inte mot årsskiftet utan mot första april nästa år.
  • Uppvidingehus: Förhandlar mot första april nästa år.

 

Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.