HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Hyresklart i HSB Hyresrätt

Gävle HSB Hyresrätt med 800 lägenheter i Gävle har förhandlat klart med Hyresgästföreningen. Hyrorna höjs med 0,65 procent.

Som Hem & Hyra tidigare skrivit har även i år de flesta privata hyresvärdar i Gävle följt kommunala Gavlegårdarnas hyreshöjning. HSB Hyresrätt, IHF Bostad och Din Bostad höjer alla hyrorna med 0,65 procent. Heimstaden, med lägenheter på Brynäs, höjer något mer, o,7 procent.

I och med uppgörelsen med HSB Hyresrätt är hyrorna för nära 5 000 privathyresgäster i Gävle klara.

Läs ocksåHögre hyror och skenande räntor – då vill fler byta lägenhet: "Kan inte bo kvar"Inflationen ökar och matpriserna går upp. Nu vill många byta till billigare hyresrätter.

Förhandlare Annelie Norman på Hyresgästföreningen tycker att förhandlingarna haft en bra struktur och att samarbetet har varit gott trots att föreningen gärna sett lägre höjningar:

– Som läget var tycker vi att det är en okej överenskommelse även om den ligger över både genomsnittet och över de förväntningar vi hade från början.

Hyresgästföreningens utgångsbud var noll medan de privata värdarna presenterade krav på ända upp till tre procent.

Läs ocksåAvbrutna förhandlingar och chockbud - "Boden utmärker sig bland Norrlandskommunerna"
Läs också Värdarna ville ha två års retroaktiv hyra - nu är det avgjort: "Jag kan andas ut" Hyreskraven väcker ont blod - men försvaras av värdarna Från 12 procent ner till två – 120 hyreskrav inne, så mycket vill din värd höja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.