Annons

Hyresklart i HSB Hyresrätt

Gävle HSB Hyresrätt med 800 lägenheter i Gävle har förhandlat klart med Hyresgästföreningen. Hyrorna höjs med 0,65 procent.

Som Hem & Hyra tidigare skrivit har även i år de flesta privata hyresvärdar i Gävle följt kommunala Gavlegårdarnas hyreshöjning. HSB Hyresrätt, IHF Bostad och Din Bostad höjer alla hyrorna med 0,65 procent. Heimstaden, med lägenheter på Brynäs, höjer något mer, o,7 procent.

I och med uppgörelsen med HSB Hyresrätt är hyrorna för nära 5 000 privathyresgäster i Gävle klara.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Förhandlare Annelie Norman på Hyresgästföreningen tycker att förhandlingarna haft en bra struktur och att samarbetet har varit gott trots att föreningen gärna sett lägre höjningar:

Annons

– Som läget var tycker vi att det är en okej överenskommelse även om den ligger över både genomsnittet och över de förväntningar vi hade från början.

Hyresgästföreningens utgångsbud var noll medan de privata värdarna presenterade krav på ända upp till tre procent.

Annons
Läs ocksåNy lag ska säkra kontraktet för barnfamiljer: "Snävt men ett steg i rätt riktning"Montage med bild på pappersutskrift, en domarklubba och en man i yngre medelåldern framför Sergels torg i Stockholm.
Läs också Värden om de kalla lägenheterna i Hälleforsnäs: "Sabotage och maximal otur" Hyrorna klara för 30 000 hyresgäster hos Uppsalahem: ”Hur ska pengarna räcka till?” Så blir din hyra i Kalmar län 2024 Efter jättestrandningen – nu rekordhöjs hyrorna i Malmö

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.