Annons

Hyresvärd krävs på 25 000 kronor för slumbostad

Malmö Mögel, råttor och avloppsvatten hindrade inte hyresvärden från att hyra ut källaren som bostäder. Trots att lokalerna dömdes ut förra hösten bor det kvar hyresgäster.

Det var miljöförvaltningen och räddningstjänsten som dömde ut källaren, som upplåtits till bostäder, förra hösten. Vid en inspektion konstaterade man att det var fullt med avlopps- och regnvatten i källaren, att det luktade skarpt och att det saknades ventilation. Dessutom hittade man mögel. Bostäderna uppfyllde inte heller kraven på brandsäkerhet. Hyresgästerna vittnade om omfattande problem med råttor. När miljöförvaltningen nu gjort en ny inspektion visar det sig att det fortfarande bor folk i källaren, även om hyresvärden förnekar kännedom om detta. Det skriver Skånska Dagbladet idag.

Nu vill kommunen att ett vite på 25 000 kronor döms ut och att fastighetsägaren samtidigt tvingas erbjuda hyresgästerna ersättningsbostäder.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär
Annons
Läs också Nu slipper Maksym och Valentyna bo i chefens barack: ”Mycket bättre att ha ett eget boende” Safija ställer upp för barnen med kramar och djur Så undviker du mögel – fyra riskplatser i lägenheten: ”Måste städa bort” La sin avföring i glasslådor – lät möglet ta över hela badrummet Mikaela tvingades leva i mögel i månader utan att värden agerade: "Gigantiskt problem"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.