Annons

Hyrorna klara för Uddevallahem

Uddevalla Uddevallahem höjer hyran med 0,75 procent 2017 och lika mycket 2018. Höjningen träder i kraft från 1 april. För hyresgäster med kallhyra blir höjningen 0,65 procent.
Thomas Aebeloe, vd för Uddevallahem.

Ett 2-årigt hyresavtal är klart för Uddevallahems hyresgäster, som innebär en hyreshöjning med 0,75 procent per år. För en hyresgäst med en månadshyra på 5 000 kronor  blir 37 kronor per månad.
– Vi har haft konstruktiva förhandlingar och i samförstånd kommit överens om den här nivån, säger Uddevallahems vd Thomas Aebeloe.
Avtalet gäller varmhyra, för hyresgäster med kallhyra höjs hyrorna med 0,65 procent.
Avgiften för garage och parkeringsplats höjs med 5 kronor per månad.

Uddevallahem yrkade på en differentierad höjning i sitt bestånd, då man menar att det finns lägenheter med samma standard och läge med med stora hyresskillnader. Det gjorde att bolaget yrkade på en höjning i ett spann mellan 0,5 och 5,0 procent för att jämna ut skillnaderna. Nu är Uddevallahem och Hyresgästföreningen överens om att man under hösten gemensamt ska ta fram en differentieringsmodell inför kommande förhandlingar.
– Det är viktigt att den processen sätter igång. Vi har lägenheter med samma innehåll, men helt olika hyror. De felaktigheterna måste vi rätta till, understryker Thomas Aebeloe.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Varannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sig Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.