HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Jämförelselägenheter sågas av hyresnämnden

Malmö Hyrorna höjdes efter en omfattande renovering av huset vid Sankt Knuts torg. Hyresgästföreningen ville sänka och tog fallet till hyresnämnden som nu går på värdens linje.

Inflyttningshyran efter renoveringen för tre år sedan blev alldeles för hög. Detta menade Hyresgästföreningen som har drivit fallet i hyresnämnden för en av hyresgästernas räkning. Värden HBS property ville sätta hyran till 6700 kronor i månaden för lägenheten på 43 kvadrat, Hyresgästföreningen å sin sida drev ett krav på 5100 kronor

Hem & Hyra var på plats för några veckor sedan när nämnden synade fastigheten på Sankt knuts torg inför sitt beslut. Läs mer om det här.

Läs ocksåGrannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Tanken var att de båda parterna även skulle visa upp jämförbara lägenheter som skulle kunna ge stöd för de två föreslagna hyresnivåerna.

Nu har beslutet kommit.

Hyresnämnden sågar Hyresgästföreningens val av jämförelselägenheter.

Läs ocksåÄndrade adress tolv gånger - klen bevisning när Kfast försökte bryta kontrakt

Den ena lägenheten, i samma kvarter, har inte alls samma standard som prövningslägenheten vid Sank Knut, menar nämnden. Av den anledningen är den inte alls lämplig som jämförelseobjekt. Den andra har nämnden bara fått se på bild och därför räknas inte heller den som ett argument för en sänkt hyra.

Nämnden skriver i sitt beslut att HBS propertys jämförelselägenheter, en på Amiralsgatan och en på Ribersborg, däremot har en standard som påminner om lägenheten på Sankt Knut. Hyran för lägenheten som striden har stått kring ska därför hamna på den nivå som hyresvärden har önskat.

Läs också Fyra av tio i området godkänner inte renovering Tio år efter striden: Pennygången tvingade Hyresgästföreningen att tänka nytt Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.