Annons

Jämförelselägenheter sågas av hyresnämnden

Malmö Hyrorna höjdes efter en omfattande renovering av huset vid Sankt Knuts torg. Hyresgästföreningen ville sänka och tog fallet till hyresnämnden som nu går på värdens linje.

Inflyttningshyran efter renoveringen för tre år sedan blev alldeles för hög. Detta menade Hyresgästföreningen som har drivit fallet i hyresnämnden för en av hyresgästernas räkning. Värden HBS property ville sätta hyran till 6700 kronor i månaden för lägenheten på 43 kvadrat, Hyresgästföreningen å sin sida drev ett krav på 5100 kronor

Hem & Hyra var på plats för några veckor sedan när nämnden synade fastigheten på Sankt knuts torg inför sitt beslut. Läs mer om det här.

ANNONSRebeckas framgångsrika bytesresa – så lyckas du med din

Tanken var att de båda parterna även skulle visa upp jämförbara lägenheter som skulle kunna ge stöd för de två föreslagna hyresnivåerna.

Annons

Nu har beslutet kommit.

Hyresnämnden sågar Hyresgästföreningens val av jämförelselägenheter.

Läs ocksåKalla element, inget varmvatten: Yvonne gav upp och flyttade – värden riskerar vite på 50 000 i månadenKvinna som står utanför ett hyreshus. En röd balkong syns i bakgrunden. Det är snö på marken.

Den ena lägenheten, i samma kvarter, har inte alls samma standard som prövningslägenheten vid Sank Knut, menar nämnden. Av den anledningen är den inte alls lämplig som jämförelseobjekt. Den andra har nämnden bara fått se på bild och därför räknas inte heller den som ett argument för en sänkt hyra.

Annons

Nämnden skriver i sitt beslut att HBS propertys jämförelselägenheter, en på Amiralsgatan och en på Ribersborg, däremot har en standard som påminner om lägenheten på Sankt Knut. Hyran för lägenheten som striden har stått kring ska därför hamna på den nivå som hyresvärden har önskat.

Läs också Grannen slet av Monas slöja när hon konfronterade rasism mot barn: ”Jag är fortfarande rädd” Gräset växer hej vilt – därför behöver hyresvärden inte klippa det Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Värden slängde deras persienner i renoveringen – nu får de rätt till nya

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.