Annons

Kameraövervakning i Rinkeby och Tensta

Rinkeby Efter många turer har Kammarrätten beslutat att det blir kameraövervakning i Rinkeby och Tensta. Övervakningen gäller dygnet runt i två år.

Frågan om kameraövervakning i Rinkeby och Tensta har varit en riktig långkörare i tillståndssammanhang. Först fick polisen tillstånd från länsstyrelsen vilket överklagades av Datainspektionen som fick rätt i förvaltningsrätten. Detta överklagades igen till kammarrätten som nu gjort bedömningen att kameraövervakning behövs.

– Situationen i området måste enligt kammarrättens bedömning betraktas som exceptionell. I utredningen beskrivs bland annat flera skottlossningar och de händelser som polisen benämner som social oro med stenkastning, skadegörelse, hot och våld, skriver kammarrätten i domen.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kammarrätten skriver också att den ”särskilt har beaktat brottslighet som riktar sig mot samhället och dess företrädare och att det är ett mycket angeläget samhällsintresse att komma tillrätta med denna brottslighet”.

Annons

I Tensta kommer fyra kameror monteras mellan fem och 19 meter upp i luften vid Tenstaplan, tunnelbaneuppgången och Tenstagången. Samtliga kameror har rörlig optik.

I Rinkeby bevakas tunnelbaneuppgången, Rinkeby torg, Rinkeby Allé och Rinkeby Centrum.

Annons
Läs ocksåHyresvärden gick in i kvinnans rum och sniffade på trosor – fångades på filmBilden visar en hand som rotar runt bland underkläder. Bilden ärarrangerad.

Kamerorna får endast vara anslutna till inspelningsutrustning i polisens länskommunikationscentral. 

Läs också Trakasserad av nazisympatisör - mamman och barnen fick fly sitt hem: "Utbildad att mörda" Så mycket får värden snoka för att upptäcka svartuthyrning – och här går gränsen Ann-Christins saker försvann – värden lyckas inte ta reda på vad som hänt: ”Vi har ingen aning” Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.