HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Karlshamnsbostäder siktar på bättre inomhusmiljö

Blekinge Inventeringen av energitjuvar är klar. Nu satsar Karlshamnsbostäder på åtgärder. Stor del handlar om ventilation.

Vi har tidigare berättat om Karlshamnsbostäders projekt för att spara energi. Bolaget satsar 60 miljoner kronor för att få ned energiförbrukningen med 20 procent.

– När investeringen är betald så sparar vi två och en halv till tre miljoner kronor per år i pengar. I miljö handlar det om att 400 lastbilar kör under ett år, berättar Stefan Nilsson, vd för Karlshamnsbostäder.

Läs ocksåCarinas hem brann upp – två gånger

En inventering har gjorts i bolagets samtliga lägenheter och det visar sig att 29 miljoner kronor kommer att gå till ventilation. I satsningen ryms även 11 miljoner kronor till solpaneler.

– Solpanelerna går vi plus minus noll på, vi sparar inte pengar på det men vi sparar på miljön, säger Stefan Nilsson.

Om drygt ett år räknar han med att alla åtgärder är klara.

Läs ocksåKlart med åtgärdspaket för "slumområde" i Krylbo

– Det här blir en win-win-win. Vi sparar pengar och på miljön och hyresgästerna får ett bättre inomhusklimat, säger Stefan Nilsson.

Läs också Hyresgäst - så kan du få miljövänlig el Sölvesborgshem taggar lägenheter Solceller – nu vill hyresvärdarna satsa

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.