Annons

Karlshamnsbostäder siktar på bättre inomhusmiljö

Blekinge Inventeringen av energitjuvar är klar. Nu satsar Karlshamnsbostäder på åtgärder. Stor del handlar om ventilation.

Vi har tidigare berättat om Karlshamnsbostäders projekt för att spara energi. Bolaget satsar 60 miljoner kronor för att få ned energiförbrukningen med 20 procent.

– När investeringen är betald så sparar vi två och en halv till tre miljoner kronor per år i pengar. I miljö handlar det om att 400 lastbilar kör under ett år, berättar Stefan Nilsson, vd för Karlshamnsbostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

En inventering har gjorts i bolagets samtliga lägenheter och det visar sig att 29 miljoner kronor kommer att gå till ventilation. I satsningen ryms även 11 miljoner kronor till solpaneler.

Annons

– Solpanelerna går vi plus minus noll på, vi sparar inte pengar på det men vi sparar på miljön, säger Stefan Nilsson.

Om drygt ett år räknar han med att alla åtgärder är klara.

Annons
Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

– Det här blir en win-win-win. Vi sparar pengar och på miljön och hyresgästerna får ett bättre inomhusklimat, säger Stefan Nilsson.

Läs också Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång" Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.