Annons

A-kassa är inte nog för lägenhetsbyte

Malmö Hyresgästerna var överens om ett lägenhetsbyte, men hyresvärden Akelius Fastigheter sa nej. A-kassan på 11 000 kronor räcker inte som inkomst.
Hyresgästen ville bo nära sin cancersjuka mamma.
Foto: Anders Paulsson
Hyresgästen ville bo nära sin cancersjuka mamma.

Två hyresgäster, en i Malmö och en i Skärholmen, vill byta lägenheter med varandra. Den ena för att komma närmre sin cancersjuka mamma. Men hyresvärden Akelius Fastigheter i Malmö, har sagt nej. Hyresgästen i Skärholmen har en a-kassa på 11 000 kronor, en inkomst som är för låg för lägenheten i Malmö med en hyra på 6 500 kronor.

Hyresnämnden i Malmö ger Akelius rätt, hyresgästen i Skärholmen har inte tillräckligt god ekonomi. Däremot är hyresgästen, enligt Akelius, välkommen med en ny ansökan om att byta lägenhet med någon som har bättre ekonomi.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också Ansedda kulturstiftelsen svarar på kritiken: ”Hyresgästerna gör inget annat än att bråka med mig” Marianne, Magnus och Mikael tvingas leva i förfallet hus – mitt i lyxområdet: ”Som att vi inte har människovärde” Så svårt är det för funktionsnedsatta att byta lägenhet: "Ett boende på nåder" Ann-Louise, 47, är fast i lägenheten efter hjärnblödningen - nekades förtur: "Måste härifrån" Centralt boende mitt i smeten – om pippin själv får välja

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.