Annons

A-kassa är inte nog för lägenhetsbyte

Malmö Hyresgästerna var överens om ett lägenhetsbyte, men hyresvärden Akelius Fastigheter sa nej. A-kassan på 11 000 kronor räcker inte som inkomst.
Hyresgästen ville bo nära sin cancersjuka mamma.
Foto: Anders Paulsson
Hyresgästen ville bo nära sin cancersjuka mamma.

Två hyresgäster, en i Malmö och en i Skärholmen, vill byta lägenheter med varandra. Den ena för att komma närmre sin cancersjuka mamma. Men hyresvärden Akelius Fastigheter i Malmö, har sagt nej. Hyresgästen i Skärholmen har en a-kassa på 11 000 kronor, en inkomst som är för låg för lägenheten i Malmö med en hyra på 6 500 kronor.

Hyresnämnden i Malmö ger Akelius rätt, hyresgästen i Skärholmen har inte tillräckligt god ekonomi. Däremot är hyresgästen, enligt Akelius, välkommen med en ny ansökan om att byta lägenhet med någon som har bättre ekonomi.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar
Annons
Läs också När som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt” Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.