HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

A-kassa är inte nog för lägenhetsbyte

Malmö Hyresgästerna var överens om ett lägenhetsbyte, men hyresvärden Akelius Fastigheter sa nej. A-kassan på 11 000 kronor räcker inte som inkomst.
Hyresgästen ville bo nära sin cancersjuka mamma.
Foto: Anders Paulsson
Hyresgästen ville bo nära sin cancersjuka mamma.

Två hyresgäster, en i Malmö och en i Skärholmen, vill byta lägenheter med varandra. Den ena för att komma närmre sin cancersjuka mamma. Men hyresvärden Akelius Fastigheter i Malmö, har sagt nej. Hyresgästen i Skärholmen har en a-kassa på 11 000 kronor, en inkomst som är för låg för lägenheten i Malmö med en hyra på 6 500 kronor.

Hyresnämnden i Malmö ger Akelius rätt, hyresgästen i Skärholmen har inte tillräckligt god ekonomi. Däremot är hyresgästen, enligt Akelius, välkommen med en ny ansökan om att byta lägenhet med någon som har bättre ekonomi.

Annons
Läs ocksåSandra efterlyste rumskompis på Facebook: "Roligare komma hem när det lyser och någon har lagat mat"
Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Höghusen på Sjöryd i Hjo dröjer: "Inte ekonomiskt försvarbart" Juristen om bulvankontrakt - så gör du för att undvika fällorna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.