Annons

A-kassa är inte nog för lägenhetsbyte

Malmö Hyresgästerna var överens om ett lägenhetsbyte, men hyresvärden Akelius Fastigheter sa nej. A-kassan på 11 000 kronor räcker inte som inkomst.
Hyresgästen ville bo nära sin cancersjuka mamma.
Foto: Anders Paulsson
Hyresgästen ville bo nära sin cancersjuka mamma.

Två hyresgäster, en i Malmö och en i Skärholmen, vill byta lägenheter med varandra. Den ena för att komma närmre sin cancersjuka mamma. Men hyresvärden Akelius Fastigheter i Malmö, har sagt nej. Hyresgästen i Skärholmen har en a-kassa på 11 000 kronor, en inkomst som är för låg för lägenheten i Malmö med en hyra på 6 500 kronor.

Hyresnämnden i Malmö ger Akelius rätt, hyresgästen i Skärholmen har inte tillräckligt god ekonomi. Däremot är hyresgästen, enligt Akelius, välkommen med en ny ansökan om att byta lägenhet med någon som har bättre ekonomi.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Träd allt viktigare för att hålla nere temperaturen: "En ögonöppnare för många" Svenska hem upplevs allt varmare - större problem än kylan vintertid Därför kan det bli extra varmt precis här - som en ö med höga temperaturer Friad trots sms: "Jag ska skära sönder dina äckliga soffor och bränna ner din lägenhet" Värden övergav hyresgäster i sopkaos och smuts – nu dyker Oscar Properties upp igen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.