HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Klagande Gävlehyresgäster får kompensation

Gävle Hyresgästerna på Gavlehovsvägen får 350 kronor i hyresreduktion, egen tvättmaskin och egna förråd i ett nybyggt hus. Det är resultatet av en överenskommelse mellan hyresvärden Balder och Hyresgästföreningen.
Foto: Balder/Timo houses
Hyresgästerna på Gavlehovsvägen får kompensation för bristerna i boendet av sin nya hyresvärd Balder.

De 180 hyresgästerna i Gavlehov har haft stora problem med sina lägenheter. I en enkät som Hyresgästföreningen gjorde tidigare i år uttryckte hyresgästerna stort missnöje med bland annat vattenläckage, dålig värme, svårigheter att få tvättider och brist på förrådsutrymmen. Läs mer här.

Nu har en överenskommelse slutits mellan den nya hyresvärden Balder och Hyresgästförenin­gen som ger alla hyresgäster en symbolisk summa på 350 kronor, i form av hyresreduktion, som kompensation för de brister som funnits.

Läs ocksåMehdi och hans dotter satt fast i hissen i 45 minuter – "kan hända igen"

Varje lägenhet kommer dessutom att utan kostnad eller hyrespåslag utrustas med tvättmaskin. De som redan har en egen tvättmaskin kommer istället att få 120 kronor i månaden i avdrag på hyran.

I ett hus som byggs i närheten kommer alla hyresgäster på Gavlehovsvägen att få egna förråd.

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg är efter omständigheterna nöjd med överenskommelsen:

Läs ocksåUnderkända hissar körs trots förbud: "Folk kan skadas och till och med dö"

– Det är svårt att få en ny ägare att åtgärda fel och brister som den förre ägaren inte åtgärdat men Balder lägger nära en och en halv miljon kronor i fastigheterna på Gavlehovsvägen så nu hoppas jag att alla är nöjda.

 

 

Läs ocksåSkuldsatta Carin hyrde ut 124 gånger via Airbnb – nu mister hon sitt hem

 

 

Läs också Bjarne såg på när hans hem förstördes av elden - polisen misstänker mordbrand "I bästa fall har vi varit fångna i lägenheten när hissen stått still"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.