Annons

Klagande Gävlehyresgäster får kompensation

Gävle Hyresgästerna på Gavlehovsvägen får 350 kronor i hyresreduktion, egen tvättmaskin och egna förråd i ett nybyggt hus. Det är resultatet av en överenskommelse mellan hyresvärden Balder och Hyresgästföreningen.
Foto: Balder/Timo houses
Hyresgästerna på Gavlehovsvägen får kompensation för bristerna i boendet av sin nya hyresvärd Balder.

De 180 hyresgästerna i Gavlehov har haft stora problem med sina lägenheter. I en enkät som Hyresgästföreningen gjorde tidigare i år uttryckte hyresgästerna stort missnöje med bland annat vattenläckage, dålig värme, svårigheter att få tvättider och brist på förrådsutrymmen. Läs mer här.

Nu har en överenskommelse slutits mellan den nya hyresvärden Balder och Hyresgästförenin­gen som ger alla hyresgäster en symbolisk summa på 350 kronor, i form av hyresreduktion, som kompensation för de brister som funnits.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Varje lägenhet kommer dessutom att utan kostnad eller hyrespåslag utrustas med tvättmaskin. De som redan har en egen tvättmaskin kommer istället att få 120 kronor i månaden i avdrag på hyran.

I ett hus som byggs i närheten kommer alla hyresgäster på Gavlehovsvägen att få egna förråd.

Annons

Hyresgästföreningens förhandlingsledare Owe Hellberg är efter omständigheterna nöjd med överenskommelsen:

Läs ocksåTvå personer omkom i lägenhetsbrand i Östersund: "Fruktansvärt tragiskt"Ett eldhärjat hus och en dam.

– Det är svårt att få en ny ägare att åtgärda fel och brister som den förre ägaren inte åtgärdat men Balder lägger nära en och en halv miljon kronor i fastigheterna på Gavlehovsvägen så nu hoppas jag att alla är nöjda.

 

 

Annons
Läs ocksåFalsk "Sara" lurade Pablo på 27 000 kronor – låset var utbytt i lägenheten han skulle hyraEn man i glasögon och keps sitter utomhus på en trappa.

 

 

Läs också Victorias hem hyrdes ut innan hon flyttat ut – får 20 000 i kränkningsersättning: "Det är ingenting!" De bor med ruttnande fönster – vite på tiotusentals kronor tvingar värden att fixa Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.