Annons

Nya ägare till kritiserade lägenheter

Gävle Hyresgästerna i de 180 nybyggda lägenheterna vid Gavlehov är missnöjda, mycket missnöjda, med sitt boende. I en enkät som Hyresgästföreningen gjort framkommer misstankar om byggfusk och fuktskador och det finns stora problem med hissar och tvättstugor. Fastigheterna har nyligen fått nya ägare, Trenum AB, som ägs av Balder och Tredje AP-fonden.
Foto: Lena Mattsson
Oregelbunden värme är en av bristerna i lägenheterna i Gavlehov enligt en enkät som Hyresgästföreningen gjort bland hyresgästerna i de 180 lägenheterna. (Arkivbild.)

Listan på fel och brister i lägenheter, trapphus, tvättstugor och soprum i de två fastigheterna på Gavlehov är alltså lång.

Lister är felmonterade, det läcker i kök och badrum, värmen fungerar inte som den ska, fläktsystemet stör, tvättstugan saknar vatten, hissarna står stilla, soprummen svämmar över. Det är några av alla de brister som listats av hyresgästerna i Hyresgästföreningens enkät.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mest missnöjda är hyresgästerna med lägenheternas standard i förhållande till hyran.

Annons

På en skala mellan ett och fyra där ett står för att man är mycket missnöjd och fyra för att man är mycket nöjd hamnar den rubriken längst ned med 1, 4 poäng.

Följande rubriker ligger också i botten med ett betyg under två: städning i tvättstugan, tvättstugan som helhet och städning av gården. Genomsnittet för 28 frågor om boendet ligger på 2,4, alltså ett tecken på stort missnöje med boendet.

Läs ocksåNär som helst kan marken ge vika – deras hem står mitt i riskzonen ”Hade varit fruktansvärt”

Mest nöjda är hyresgästerna med köksutrustningen.

Annons

Nästa vecka ordnar Hyresgästföreningen ett möte för hyresgästerna på Gavlehov.

Läs också Mannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadestånd Fettklump på 40 ton hittades i avloppsrör – här är proppen som dykare fick hugga bort Kameror kan spåra fettklumpar - därför kan du tvingas betala om du slarvar med matoljan Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.