HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klart med höjda hyror på Tjörn

Tjörn Hyresgästerna hos Tjörns Bostads AB får sin hyra höjd med 1,8 procent i februari. Det är resultatet av en uppgörelse mellan bolaget och Hyresgästföreningen.
Fasadskylt Tjörns Bostads
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Uppgörelsen gäller från och med den 1 februari 2020 och berör omkring 600 hyresgäster.

För den som bor i en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar ökningen 108 kronor i månaden. Det är exakt lika stor höjning som i fjolårets uppgörelse.

Läs ocksåTvärnit för hyror i Varberg – första strandningen i Halland i år5 500 hushåll som bor hos Varbergs Bostad får vänta på besked om årets hyreshöjning. Nu riskerar de att få betala en retroaktiv höjning från och med 1 april.

Kommunala Tjörns Bostads AB hade först yrkat att få höja hyrorna med 3,0 procent.

Annons

Ökommunen Tjörn har några av landets högsta taxor för vatten och avlopp, vilket påverkar bostadsbolagets ekonomi. TBAB har även flera stora underhållsprojekt på gång och har arbetat med en dialogprocess med hyresgästerna om detta under 2019. Läs mer här.

LÄS MER:

Läs ocksåSå mycket höjer halländska värdar hyran 2023 – hela listan

Så mycket höjer västsvenska värdar hyran – hela listan

Annons

Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2020

Läs också Magnus bor i storstadsområdet där snitthyran rusat snabbast: ”Du får ju ett urval” Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.