Annons

Klart med höjda hyror på Tjörn

Tjörn Hyresgästerna hos Tjörns Bostads AB får sin hyra höjd med 1,8 procent i februari. Det är resultatet av en uppgörelse mellan bolaget och Hyresgästföreningen.
Fasadskylt Tjörns Bostads
Foto: AnnaKarin Löwendahl

Uppgörelsen gäller från och med den 1 februari 2020 och berör omkring 600 hyresgäster.

För den som bor i en lägenhet med en hyra på 6 000 kronor motsvarar ökningen 108 kronor i månaden. Det är exakt lika stor höjning som i fjolårets uppgörelse.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Kommunala Tjörns Bostads AB hade först yrkat att få höja hyrorna med 3,0 procent.

Annons

Ökommunen Tjörn har några av landets högsta taxor för vatten och avlopp, vilket påverkar bostadsbolagets ekonomi. TBAB har även flera stora underhållsprojekt på gång och har arbetat med en dialogprocess med hyresgästerna om detta under 2019. Läs mer här.

LÄS MER:

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

Så mycket höjer västsvenska värdar hyran – hela listan

Annons

Här är värdarna som vill höja hyran i Västra Götaland 2020

Läs också Barbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen" Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.