Annons

Klart med nya Ydrehyror

Ydre Ydrebostäder höjer hyrorna med 1 procent från den 1 april. Det står klart efter avslutade förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Kommunägda bostadsbolaget Ydrebostäder begärde att få höja hyrorna med 1,5 procent under 2017 och i slutet av förra veckan blev förhandlingarna klara med Hyresgästföreningen. Från den 1 april höjs månadshyrorna med 50 kronor per lägenhet, vilket motsvarar en höjning med ungefär 1 procent i genomsnitt.

— Vi har satsat väldigt mycket på underhåll. Under 2016 handlade det om sex miljoner kronor och den här hyreshöjningen gör att vi kan fortsätta den här satsningen. Det är väldigt gynnsamt läge nu med låga räntor och då vill vi passa på att göra de här åtgärderna, förklarar Louise Tollemark, assistent på Ydrebostäder.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Fast att bolaget hade begärt en högre höjning är Louise Tollemark ändå nöjd med resultatet.

— Det är vi, men hade vi fått mer så hade vi kunnat lägga ännu mer på underhåll, säger hon.

Annons

Även Hyresgästföreningen är nöjda med överenskommelsen.

Läs ocksåVarannan värd skickar sena hyror direkt till inkasso – Amanda fick anstånd och klarade sigEn delad bild där den ena bilden är en kvinna som tittar bort. Den andra ett papper med texten inkasso.

— Jag tycker det känns bra. Pengarna kommer att gå till fortsatt underhåll och det är något som går tillbaka till hyresgästerna. Bolaget har renoverat hela kök utan att göra någon justering, säger Evelin Davidsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Under året kommer bolaget satsa på yttre underhåll, bland annat utvändig målning av träfasader på parhus i Österbymo och Hestra. Diskussioner förs även om att installera fiber i fastigheterna. En annan stor satsning för bolaget är nyproduktion av nya hyreslägenheter i Dalbylandet vid Sommen. Sju stycken radhuslägenheter ska byggas med planerad byggstart i sommar.

Annons

— Vi håller på med projekteringen och vi hoppas att under hösten, vintern att det ska finnas färdiga lägenheter att flytta in till, förklarar Louise Tollemark på Ydrebostäder.

Läs ocksåBarbro lämnade sitt älskade Gotland efter rekordhöga kravet: "Hyran blev droppen"

 

Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Uppsagd för sju sena hyror – så lyckas hyresgästen ändå få behålla kontraktet Viveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.