HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Klart med nya Ydrehyror

Ydre Ydrebostäder höjer hyrorna med 1 procent från den 1 april. Det står klart efter avslutade förhandlingar med Hyresgästföreningen.

Kommunägda bostadsbolaget Ydrebostäder begärde att få höja hyrorna med 1,5 procent under 2017 och i slutet av förra veckan blev förhandlingarna klara med Hyresgästföreningen. Från den 1 april höjs månadshyrorna med 50 kronor per lägenhet, vilket motsvarar en höjning med ungefär 1 procent i genomsnitt.

— Vi har satsat väldigt mycket på underhåll. Under 2016 handlade det om sex miljoner kronor och den här hyreshöjningen gör att vi kan fortsätta den här satsningen. Det är väldigt gynnsamt läge nu med låga räntor och då vill vi passa på att göra de här åtgärderna, förklarar Louise Tollemark, assistent på Ydrebostäder.

Läs ocksåKooperativ hyresrätt - en boendeform med fördelar och riskerParkgården i Nässjö och Assar Lindén, Boverket

Fast att bolaget hade begärt en högre höjning är Louise Tollemark ändå nöjd med resultatet.

— Det är vi, men hade vi fått mer så hade vi kunnat lägga ännu mer på underhåll, säger hon.

Annons

Även Hyresgästföreningen är nöjda med överenskommelsen.

Läs ocksåIngrids hyra höjdes tio procent: "Det kom som en chock"85-åriga Ingrid Ekblom i Nässjö sitter vid köksbordet med en kaffemugg i händerna.

— Jag tycker det känns bra. Pengarna kommer att gå till fortsatt underhåll och det är något som går tillbaka till hyresgästerna. Bolaget har renoverat hela kök utan att göra någon justering, säger Evelin Davidsson, förhandlare på Hyresgästföreningen.

Under året kommer bolaget satsa på yttre underhåll, bland annat utvändig målning av träfasader på parhus i Österbymo och Hestra. Diskussioner förs även om att installera fiber i fastigheterna. En annan stor satsning för bolaget är nyproduktion av nya hyreslägenheter i Dalbylandet vid Sommen. Sju stycken radhuslägenheter ska byggas med planerad byggstart i sommar.

Annons

— Vi håller på med projekteringen och vi hoppas att under hösten, vintern att det ska finnas färdiga lägenheter att flytta in till, förklarar Louise Tollemark på Ydrebostäder.

Läs ocksåBeskedet efter strandningen: Rejäl höjning av studenthyror i GöteborgSGS vill höja studenternas hyror med 8,7 procent. Det motsvarar 522 kronor mer i månaden för en studentlya som i dag kostar 6 000 kronor.

 

Läs också Beskedet: Nya hyrorna klara för 75 000 hushåll i Göteborg – ”En historiskt hög höjning” Krävdes på 365 000 i obetald hyra – kan få kossor och en miljon kronor

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.