HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

”Kommunen ansvarar för flyktingarna”

Vänersborg ​Hyreslagen detaljstyr inte hur många som får bo i en lägenhet, men uppsägningen av Hassans hyreskontrakt har gått rätt till enligt Vänersborgsbostäders vd Gunnar Johansson.

​När antalet hyresgäster ökade från en till 14 ändrades förutsättningarna för hyreskontraktet.
– Om Hassan hade talat om att så många skulle flytta in hade vi aldrig hyrt ut till honom, säger han.
Gunnar Johansson pratar ogärna om bolagets hyresgäster i media.
– Men generellt sett kan det uppstå störningar om man är så många i ett hushåll. Vi har en skyldighet att agera för dem som störs också, säger han.
Vänersborgsbostäder har flera trerummare lediga. Trots detta har inte bolaget erbjudit någon av dessa till familjen. Varför?
– Det är kommunen som ansvarar för att flyktingar får tak över huvudet, inte Vänersborgsbostäder, säger Gunnar Johansson.

Flyktingmottagningen i Vänersborg har kontaktat privata hyresvärdar och annonserat om bostad för familjen i lokalmedia. Intresset har inte varit direkt överväldigande.
– Det är naturligtvis svårt när de är så många, men vi jobbar på att hitta ett lämpligt boende som också ger barnen möjlighet till skolgång i Vänersborg, säger flyktingsamordnaren Jan Eklund.

Läs ocksåTidigare ordförande i lokal hyresgästförening sägs upp
Läs också Hemmabyggare orsakade skador för en halv miljon kronor Vägrade öppna dörren för hantverkarna – därför kan kvinnan förlora sitt hem Från hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till 84-årig kvinna vanvårdade lägenheten och släppte inte in Uppsalahems personal – blir vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.