Annons

”Kommunen ansvarar för flyktingarna”

Vänersborg ​Hyreslagen detaljstyr inte hur många som får bo i en lägenhet, men uppsägningen av Hassans hyreskontrakt har gått rätt till enligt Vänersborgsbostäders vd Gunnar Johansson.

​När antalet hyresgäster ökade från en till 14 ändrades förutsättningarna för hyreskontraktet.
– Om Hassan hade talat om att så många skulle flytta in hade vi aldrig hyrt ut till honom, säger han.
Gunnar Johansson pratar ogärna om bolagets hyresgäster i media.
– Men generellt sett kan det uppstå störningar om man är så många i ett hushåll. Vi har en skyldighet att agera för dem som störs också, säger han.
Vänersborgsbostäder har flera trerummare lediga. Trots detta har inte bolaget erbjudit någon av dessa till familjen. Varför?
– Det är kommunen som ansvarar för att flyktingar får tak över huvudet, inte Vänersborgsbostäder, säger Gunnar Johansson.

Flyktingmottagningen i Vänersborg har kontaktat privata hyresvärdar och annonserat om bostad för familjen i lokalmedia. Intresset har inte varit direkt överväldigande.
– Det är naturligtvis svårt när de är så många, men vi jobbar på att hitta ett lämpligt boende som också ger barnen möjlighet till skolgång i Vänersborg, säger flyktingsamordnaren Jan Eklund.

Annons
ANNONSTänk rätt när du står inför en ny fastighetsaffär
Annons
Läs också Öppnade inte när värden ringde på – blev uppsagd Klanfamilj vräkt från sin lägenhet i Göteborg Ströp och misshandlade kvinna i lägenheten – mister kontraktet Betalade alla hyror i tid – ändå vräktes fyrabarnsfamiljen två gånger på ett år Misshandlade grannen med bambukäpp – sägs upp

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.