Annons

Kopplade inte hunden – kontraktet sägs upp

Nyheter En 65-årig man i Sollentuna som i flera år uppträtt hotfullt och låtit sin rottweiler springa lös i bostadsområdet måste flytta omedelbart. Det beslutar Svea hovrätt.​
Det var under 2006 som händelserna i bostadsområdet i Sollentuna nådde sin kulmen. Den 65-åriga hyresgästen hade då under flera års tid trakasserat och hotat sina grannar.
Vid ett tillfälle hade han även slagit till en representant för Hyresgästföreningen och de kvinnliga grannarna blev ofta kallade för könsord och diverse förolämpningar.
Sextiofemåringen ägde dessutom en stor hund av rasen rottweiler som han hade för vana att ha lös i området, något som väckte obehag och rädsla bland övriga hyresgäster.
Hunden hade bland annat bitit en grannes hund så illa att hon var tvungen att uppsöka veterinär.
 
Hyresvärden valde därför att säga upp mannens kontrakt, varpå ärendet hamnade hos hyresnämnden.
Nämnden gjorde bedömningen att bara det faktum att 65-åringen låtit sin hund springa lös i området utgjorde skäl för uppsägning.
Detta eftersom värden har tydliga ordningsföreskrifter som ställer krav på att hyresgästerna ska koppla sina hundar. Värden har flera gånger sagt till 65-åringen att koppla sin hund, något han helt enkelt struntat i, enligt hyresnämnden.
Den okopplade rottweilern, i kombination med mannens hotfulla beteende, leder till att hyresavtalet borde upphöra, enligt hyresnämnden.
 
Sextiofemåringen överklagade beslutet till Svea hovrätt som även den går på värdens linje.
Mannen måste nu lämna lägenheten.
 

Annons
Annons
Läs också Försäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Hyresgästen Sam om det långvariga byggbullret: "Stressen jag utsattes för var omänsklig" Matte riskerade kontraktet när chihuahuan skällde så det ekade Hyresvärdens märkliga krav i Marias hyreskontrakt: "Förstod först efteråt vad jag signerat" Hemmet var som en soptipp - nu vräks mannen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.