Annons

Krav på hyreshöjningar i Västmanland

Arboga Fem bostadsbolag i Västmanland har lämnat sina förslag på hyreshöjningar till nästa år. De ligger på mellan 2,55 och 4,5 procent.

Bovista Brattberget AB i Arboga och Din Bostad i Köping är de bolag som hittills har begärt den högsta hyreshöjningen i Västmanlands län.

Båda bolagen vill höja hyrorna med 4,5 procent från den 1 januari 2015. De föreslagna hyreshöjningarna ska nu förhandlas med Hyresgästföreningen.

ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Inför årets förhandlingsomgång tänker region Aros-Gävle använda sig av samma förhandlingsstrategi som i fjol. Då satte Hyresgästföreningen en extra press på bolagen att visa hur de tänker använda pengarna från de ökade hyresintäkterna. Orsaken är att ränteläget i år liksom i fjol är lågt och att konsumentprisindex ligger still.

Annons

Hallstahem och Surahammarshus höjde hyrorna med 1,8 respektive 3 procent i fjol.

Annons
Bolag Yrkande för 2015
Din Bostad i Köping 4,50%
Bovista Brattberget AB 4,50%
Hallstahem 1,7%
Surahammarshus 2,70%
Fastighetsägarna Västmanland 2,55%

Läs även Snart förhandlas din hyra

Läs också Hyresvärdar försöker lura sig till hyreshöjning: "Bedrägligt beteende" Nya rekordkravet: Så vill värdarna höja hyrorna - igen Chockhöjda hyran ligger fast – striden över för Nicholas: ”Jag blev lurad” Tusentals får smyghöjd hyra efter strandade förhandlingar: ”Fattar inte vad de håller på med” Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.