Annons

Krav på tillgänglighet i studentbostäder utreds

Nyheter Boverket ska utreda om man kan slopa kravet på tillgänglighet i studentbostäder med tillfälligt bygglov. Det har regeringen beslutat.

Sedan 1 juli är det tillåtet att bygga bostäder på upp till 35 kvadratmeter på vindar utan att behöva dra upp hiss ända upp. Det var det första avsteget från regeln att alla nya bostäder ska vara möjliga att bo i och besöka även för personer med funktionshinder. 

Nu vill regeringen pröva nästa steg: att släppa fram mindre och billigare studentbostäder, som inte behöver vara fullt tillgängliga för exempelvis rullstolsburna. Tanken är att det bara ska gälla studentbostäder med tillfälligt bygglov – upp till 15 år.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

– Mot bakgrund av den akuta bostadsbristen som finns på vissa studieorter finner regeringen det angeläget att vidta ytterligare åtgärder för att snabbt öka utbudet av studentbostäder, skriver bostadsminister Stefan Attefall (KD) i beslutet.

Annons

Boverket ska senast den 1 december komma med förslag till författningsändringar om det behövs och beskriva konsekvenserna av förslagen.

Annons
Läs också Studenter tar strid mot värdens hyreskrav: ”Fylls på med namn hela tiden” Carolines studentbostad räddad – genom 50 år gammalt avtal: "Jätteglad att få bo kvar" Strulet på seniorboendet tog knäcken på Kristina - flyr och förlorar 27 års ködagar Tvärnit för förhandlingar om studenthyror i Göteborg Lundastudent tog inga poäng – kastas ut från sitt boende

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.