Annons

Kvinna som släppte in tjuvar går med på att lämna lägenheten

Göteborg Göteborgaren spelades in när hon släppte in inbrottstjuvar i huset, men fick bo kvar enligt beslut i hyresnämnden. Nu är hon ändå på väg bort, efter en överenskommelse med värden.
Foto: tommaso79

I januari skrev Hem & Hyra om hyresgästen på Hisingen som fångas på en övervakningskamera när hon släpper in två inbrottstjuvar och guidar runt dem i fastighetens källare.

Trots det inspelade materialet fick kvinnan bo kvar. Värden var inte nöjd med hyresnämndens beslut och överklagade till Svea hovrätt.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

När ärendet nyligen kom till den högre instansen fanns inte så mycket för hovrätten att göra. Kvinnan, med hjälp av sitt ombud på Hyresgästföreningen, hade nämligen kommit överens med värden om en förlikning.

Annons

Enligt överenskommelsen får hyresgästen rätt att byta bort lägenheten på Hisingen, om hon hittar en hyresgäst som uppfyller hyreslagens krav – bland annat att bytet inte får innebära ”påtaglig olägenhet” för värden.

Om bytet inte har genomförts innan den 8 april 2020 upphör kontraktet att gälla och kvinnan måste flytta.

Läs ocksåMannen ville spara el, skaffade kamin och orsakade brand – får betala skadeståndBilden är ett montage av två foton och en silhuettbild. Bilden visar hur kaminen har brunnit.

Enligt överenskommelsens sista punkt är parternas alla tidigare dispyter med anledning om tvisten ”fullt och slutgiltigt reglerade”.

Annons

Svea hovrätt hävde hyresnämndens beslut och godkände förlikningen, enligt värdens och hyresgästens önskemål.

Läs också Här höjer värdarna hyrorna utan att förhandla - Wladimir vägrar betala: "Jag blev arg" Förhoppningarna gick upp i rök: sluteldat för hyresgäster med öppen spis I jakten på hyresgäster - ungdomsrabatt ska fylla tomma lägenheter Lennarts vägran att flytta kostade för mycket – nu tänker värden om

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.