HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Lång rad brister i Örsundsbrolägenhet

Enköping Dålig ventilation, mögelskador, takfönster som riskerar att rasa ned. Nu ansöker Hyresgästföreningen om åtgärdsföreläggande för en lägenhet i Örsundsbro.

Paret, en man och en kvinna i 50-60-årsåldern, har bott i lägenheten i ett ombyggt före detta äldreboende sedan våren 2011. Det är en närmast misärliknande hemmiljö som beskrivs i ansökan om åtgärdsföreläggande. Bland annat är vattentemperaturen låg, under 50 grader, vilket kan medföra risk för legionella. De övermålade fönsterramarna visar tecken på fukt- och mögelskador, hyresgästerna är tvungna att vädra när de är hemma eftersom det inte finns någon ventilation, det saknas golvbrunn i duschrummet vilket leder till att vatten rinner ut i korridoren, spisen fungerar dåligt och det tar 20 minuter att värma vatten i en kastrull. Murkna ramar i takfönstren hotar att ramla ned och orsaka personskador. Dessutom är brandskyddet dåligt, endast en brandvarnare fungerar, resten har batteriet tagit slut i.

Paret har flera gånger påtalat bristerna för hyresvärden, men utan att något har hänt.

Annons
Läs ocksåRiskerar vräkning för att han matar fåglar: ”Jag behöver någon att bry mig om”

I ansökan till hyresnämnden konstaterar Hyresgästföreningens jurist Björn Collin att eftersom boendemiljön är sällsynt dålig och medför hälsorisker för de boende bör ärendet hanteras skyndsamt.

Annons
Läs också Över två år med mögligt tak – nu hotas värden med 100 000 kronor i vite Liten förening i Sandviken förhandlade fram lägre höjning än Hyresgästföreningen Röker trots förbud – nu vill värden vräka hyresgästen Retroaktiva hyreshöjningar – det här gäller när ny hyra dröjer

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.