Annons

Lång rad brister i Örsundsbrolägenhet

Enköping Dålig ventilation, mögelskador, takfönster som riskerar att rasa ned. Nu ansöker Hyresgästföreningen om åtgärdsföreläggande för en lägenhet i Örsundsbro.

Paret, en man och en kvinna i 50-60-årsåldern, har bott i lägenheten i ett ombyggt före detta äldreboende sedan våren 2011. Det är en närmast misärliknande hemmiljö som beskrivs i ansökan om åtgärdsföreläggande. Bland annat är vattentemperaturen låg, under 50 grader, vilket kan medföra risk för legionella. De övermålade fönsterramarna visar tecken på fukt- och mögelskador, hyresgästerna är tvungna att vädra när de är hemma eftersom det inte finns någon ventilation, det saknas golvbrunn i duschrummet vilket leder till att vatten rinner ut i korridoren, spisen fungerar dåligt och det tar 20 minuter att värma vatten i en kastrull. Murkna ramar i takfönstren hotar att ramla ned och orsaka personskador. Dessutom är brandskyddet dåligt, endast en brandvarnare fungerar, resten har batteriet tagit slut i.

Paret har flera gånger påtalat bristerna för hyresvärden, men utan att något har hänt.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

I ansökan till hyresnämnden konstaterar Hyresgästföreningens jurist Björn Collin att eftersom boendemiljön är sällsynt dålig och medför hälsorisker för de boende bör ärendet hanteras skyndsamt.

Annons
Läs också Skjutning i lägenhet – hyresgäst med bostad i Frankrike sägs upp Godsägarna krävde dubblerad hyra i nämnden: "Ville veta var taket går" Kommunen grep in – unikt undantag från uthyrningsregler när Leksandsbo fick ny bostad Ovanligt beslut: Hyrde ut utan tillåtelse - får ändå bo kvar Trakasserade grannarna med ringklockor om nätterna - nu förlorar kvinnan sitt hem

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.