Annons

Läppstiftet kan behöva rivas

Kalmar Höghuset Läppstiftet fortsätter att ställa till problem för ägaren Kalmarhem. Nu har renoveringsarbetet helt avstannat i väntan på en försenad utredning om husets framtid.
Foto: Thomas Jokiniemi
Bara 14 år gamla höghuset Läppstiftet i Kalmar är ett riktigt problemhus för kommunala bostadsbolaget Kalmarhem. Nu kan huset komma att rivas.

Hem & Hyra har tidigare berättat om problemen med Läppstiftet på Varvsholmen, som invigdes för bara 14 år sedan. Den undermåliga fasaden har inte kunnat stå emot vädret i det utsatta läget vid Kalmarsund. Vatten har trängt in i fasaden och skapat sprickor. Det har också lett till att kakelplattor på fasaden lossnat. Vatten har också trängt in i lägenheter och förra sommaren byttes samtliga fönster mot Kalmarsund ut.

I somras startade arbetet med att totalrenovera fasaden och huset. Även lägenheterna skulle renoveras, men nu har arbetet helt avstannat. Bara två lägenheter har renoverats, berättar Lars Olsson, byggchef på Kalmarhem:
— Just nu startas inget ytterligare arbete.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Istället inväntar man en utredning om husets framtid. Den skulle egentligen varit färdig runt jul, men nu flyttar man fram det till någon gång under första kvartalet nästa år.
— Utredningen ska tala om för oss hur man ska reparera huset.
Det har förekommit uppgifter att huset kan komma att rivas. Stämmer det?
— Vi har inte gått ut med uppgifter att huset kan rivas. Men visst kan det bli så.
— Just nu kan jag inte säga hur det blir, men det får givetvis inte bli hur dyrt som helst att reparera, säger Lars Olsson till Hem & Hyra.

Annons

Den tidigare beräknade kostnaden för renoveringen var 15 miljoner kronor. En kostnad som hamnar helt på Kalmarhem eftersom alla garantitider har gått ut.

Enligt Lars Olsson har berörda hyresgäster informerats om händelseutvecklingen.

Annons
Läs ocksåViveca, 78, bor hos värden som höjer hyran mest i landet: "Måste bli ett stopp någon gång"
Läs också Motorolja och hundbajs hamnar i behållarna för matfett: "Ingen succé - mer farligt avfall än matolja" Jamie har slutat med drogerna – fick bostad genom uppmärksammat Facebook-inlägg: ”Behövde göra något åt min situation” Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt Ekparkett i köket - lyx eller standard? Ingrid stred för sin plastmatta

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.