HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Läppstiftet kan behöva rivas

Kalmar Höghuset Läppstiftet fortsätter att ställa till problem för ägaren Kalmarhem. Nu har renoveringsarbetet helt avstannat i väntan på en försenad utredning om husets framtid.
Foto: Thomas Jokiniemi
Bara 14 år gamla höghuset Läppstiftet i Kalmar är ett riktigt problemhus för kommunala bostadsbolaget Kalmarhem. Nu kan huset komma att rivas.

Hem & Hyra har tidigare berättat om problemen med Läppstiftet på Varvsholmen, som invigdes för bara 14 år sedan. Den undermåliga fasaden har inte kunnat stå emot vädret i det utsatta läget vid Kalmarsund. Vatten har trängt in i fasaden och skapat sprickor. Det har också lett till att kakelplattor på fasaden lossnat. Vatten har också trängt in i lägenheter och förra sommaren byttes samtliga fönster mot Kalmarsund ut.

I somras startade arbetet med att totalrenovera fasaden och huset. Även lägenheterna skulle renoveras, men nu har arbetet helt avstannat. Bara två lägenheter har renoverats, berättar Lars Olsson, byggchef på Kalmarhem:
— Just nu startas inget ytterligare arbete.

Läs ocksåKyrkan vill vräka obekväm hyresgästfoto från kyrkogård

Istället inväntar man en utredning om husets framtid. Den skulle egentligen varit färdig runt jul, men nu flyttar man fram det till någon gång under första kvartalet nästa år.
— Utredningen ska tala om för oss hur man ska reparera huset.
Det har förekommit uppgifter att huset kan komma att rivas. Stämmer det?
— Vi har inte gått ut med uppgifter att huset kan rivas. Men visst kan det bli så.
— Just nu kan jag inte säga hur det blir, men det får givetvis inte bli hur dyrt som helst att reparera, säger Lars Olsson till Hem & Hyra.

Den tidigare beräknade kostnaden för renoveringen var 15 miljoner kronor. En kostnad som hamnar helt på Kalmarhem eftersom alla garantitider har gått ut.

Enligt Lars Olsson har berörda hyresgäster informerats om händelseutvecklingen.

Läs ocksåEmil och Matilda lämnar sin nybyggda lägenhet i Sätra
Läs också Hyresvärden får allt större makt över underhållet När ohyran riskerar kontraktet: “De spred sig jättesnabbt” Ovanligt små hyreshöjningar i Kalmar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.