Annons

Låt värden besiktiga – spara pengar

Nyheter Fönstren gapar tomma, möblerna är borta, men städningen är långtifrån perfekt. En städfirma tas in för att ta hand om kvarglömda brödsmulor och hyresgästen som flyttat får betala.
Foto: Johanna Stenius
Susanne Limström är kvartersvärd på Uppsalahem och van att besiktiga flyttstädningar. Här tipsar hon om ställena som ofta glöms bort. Klicka på bilden för att göra den större.

Varje månad får omkring 180 av kommunala Uppsalahems lägenheter nya hyresgäster. Det innebär lika många flyttstädningar.

Susanne Limström är kvartersvärd och huvudstädansvarig för områdena Tuna backar och Fyrisvallen. Genom åren har hon sett skiftande nivåer på flyttstädningen: alltifrån den pedantiska som knappt lämnat ett spår efter sig, till dem som lämnat både matrester i kylen och strumpor bakom radiatorerna efter sig.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

För att förhindra otrevliga överraskningar har Uppsalahem ändrat rutinerna. När en uppsägning dimper ner hos bolaget kommer alltid Susanne eller någon av hennes kolleger och besiktar lägenheten. Ett av syftena är att fånga upp dem som har det väldigt ostädat hemma och där man kan misstänka att flyttstädningen inte kommer att vara hundraprocentig.

Uppsalahem erbjuder även alla som flyttar ut en städbesiktning. Blir något underkänt finns chans att rätta till. Oftast är det städfirman som missat något. Omkring 90 procent väljer nämligen att anlita hjälp till flyttens kanske jobbigaste moment.
– Vi har funderat på att handla upp en städfirma som hyresgästerna kan anlita via Uppsalahem, säger Susanne Limström.
Till dig som tänkt städa själv tipsar Susanne om de ställen som ofta glöms bort. Läs Hem & Hyras pappersutgåva nr 7, 2014.

Annons
Läs också Hyresgästen lämnade kvar möbler – och död katt Grannar hamnar i skottlinjen för gängen: ”Tänk om någon kastar in en bomb!” Tiktok-sjärnan Auri städar hem med sopberg: "Folk lider, jag berättar deras historia" Öbo leasade ut mer trappstädning – "Det såg helt enkelt för jävligt ut" Elias och Romina tog fajten – fick ersättning för den felkonstruerade duschen

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.