Annons

Lunch och film gav ny aktivitet

Leksand ​Att bjuda på lunch och bio och dessutom ha tur med vädret var receptet för att locka nya aktiva i Hyresgästföreningen. I alla fall fungerade det i Leksand!

​Verksamhetsutvecklare Jan Dahlquist på Hyresgästföreningen i Siljansbygden hade gått i flera år och funderat på vad som skulle till för att locka fler att bli aktiva i Hyresgästföreningen.

– Länge funderade jag på ett hockeyarrangemang eftersom jag själv är stor Leksandsfan men det stämde aldrig med matchdagar och till sist gav jag upp och tänkte i nya banor, berättar Jan Dahlquist.

Annons
ANNONSFörsäkringsguiden.se: Din jämförelsetjänst för försäkringar

Det blev lunch, bio och information om bofrågor istället i ett arrangemang tillsammans med kommunala Leksandsbostäder. Vädret var strålande och över 130 hyresgäster mellan 25-88 år fick wokad mat lagad utomhus och därefter information och sedan Jägarna 2 på vita duken.

– Men det bästa var att över 30 hyresgäster nu arbetar i olika grupper med bofrågor som engagerar just dem i de olika bostadsområdena i kommunen och att Leksandbostäder har avsatt 300 000 kronor till de aktiviteter hyresgästerna vill göra, säger Jan Dahlquist.

Annons
Läs också Bildrik bok om Hyresgästföreningens första sekel – här inträffade de gyllene åren Dyra renoveringar plågar allt fler – en av fem hyresgäster tvingas flytta: ”Allt billigt bortrenoverat" Storkonflikt om årets hyreshöjning – Willhem lämnade förhandlingsbordet men höjde hyrorna ändå Värdar hotar tusentals hyresgäster med domstol: "Skulle bli extremt kostsamt" Barbro vill inte sitta på två stolar - nu tar hon ett kliv uppåt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.