Annons

Malmöfamilj tvingas flytta efter hyresslarv

Malmö En tvåbarnsfamilj i Malmö blir snart bostadslös efter att ha blivit försenad med hyran 25 gånger.

Hyresnämnden i Malmö beslutade i juni att tvåbarnsfamiljen skulle flytta efter ett stort antal missade hyresinbetalningar. Familjen överklagade, via sitt juridiska ombud på Hyresgästföreningen, till Svea hovrätt som nu ger hyresvärden kommunala bostadsbolaget MKB rätt. Familjen bör enligt hovrätten medges ett visst uppskov med själva flytten för att få tid att hitta en ny bostad men med tanke på att de varit försenade med nästan varje hyra sedan flera år tillbaka ser hovrätten inget skäl till att familjen skulle få behålla sitt hyreskontrakt.

– Det var inget oväntat beslut med tanke på situationen. Jag har uppmanat familjen att ta kontakt med sociala myndigheter så det hoppas jag att de har gjort, säger Lovisa Prodenius, jurist på Hyresgästföreningen.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare
Annons
Läs också Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning Så blev anonyma vittnesuppgifter avgörande när hyresgäst vräks: ”Problematiskt” Betalade ingen hyra på fem år – nu har dödsboet en kvarts miljon i hyresskuld Jens Marcus och Ewa hotades av uppsägning – nu får de bo kvar: ”Underbart” Belamrade sin lägenhet med saker i flera år – därför får hon ändå bo kvar

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.