HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mamma får rätt att kasta ut dotter

Nyheter Den 35-åriga dottern vägrade att flytta från sin mammas hyresrätt. Nu tvingar en dom tingsrätten henne att lämna lägenheten i Stockholms innerstad. Med sig får hon ett förskott på ett arv.
Familjestrid. Efter beslut i tingsrätten måste den 35-åriga dottern flytta ifrån sin drygt 70-åriga mamma.

Med dagens bostadsbrist kan det vara svårt att hitta någonstans att bo – inte minst för unga människor som ofrivilligt blir kvar i föräldrahemmet långt upp i vuxen ålder.

I det aktuella fallet tycks mamman i 70-årsåldern ha tröttnat rejält på att den 35-åriga dottern inte lämnat sin mammas lägenhet i Vasastan i Stockholms innerstad. Så trött att hon vände sig till tingsrätten för att få ut dottern.

Läs ocksåPojke föll sex meter när balkongen gav vika – hyresvärden dömd på nytt

”Hon har varit inneboende som gäst i lägenheten. Det finns inget hyresavtal mellan dem. Hon har ingen besittningsrätt till någon del av lägenheten och har anmodats att flytta, med vägrat”, argumenterade mamman i tingsrätten.

Dottern har inte haft någon annan argumentation än att hon motsatt sig att flytta.

I tingsrätten kunde trots allt en överenskommelse träffas som stadfästs i en dom. Dottern måste flytta från mammans lägenhet där de båda är folkbokförda senast den sista juli. Om inte så blir hon avhyst på egen bekostnad. Mamman åtar sig att betala 300 000 kronor till dottern som förskott på ett arv efter dotterns pappa.

Läs ocksåHyresvärd slarvade med deposition på 23 000 kronor – nya ägaren tvingas betala igenPengar

Parterna ska stå för sina egna advokatkostnader.

Läs också Om hyresvärden stämmer dig - så gör du för att inte bli ruinerad i rätten Värden ville vräka covidsjuk 72-åring - utreddes för terrorism och penningtvätt Fiffi tog strid - fixade 200 000 kronor till sig och grannarna

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.