HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mamma får rätt att kasta ut dotter

Nyheter Den 35-åriga dottern vägrade att flytta från sin mammas hyresrätt. Nu tvingar en dom tingsrätten henne att lämna lägenheten i Stockholms innerstad. Med sig får hon ett förskott på ett arv.
Familjestrid. Efter beslut i tingsrätten måste den 35-åriga dottern flytta ifrån sin drygt 70-åriga mamma.

Med dagens bostadsbrist kan det vara svårt att hitta någonstans att bo – inte minst för unga människor som ofrivilligt blir kvar i föräldrahemmet långt upp i vuxen ålder.

I det aktuella fallet tycks mamman i 70-årsåldern ha tröttnat rejält på att den 35-åriga dottern inte lämnat sin mammas lägenhet i Vasastan i Stockholms innerstad. Så trött att hon vände sig till tingsrätten för att få ut dottern.

Läs ocksåSå skulle hyran kunna sänkas - om kommuner tolkade lagen annorlunda

”Hon har varit inneboende som gäst i lägenheten. Det finns inget hyresavtal mellan dem. Hon har ingen besittningsrätt till någon del av lägenheten och har anmodats att flytta, med vägrat”, argumenterade mamman i tingsrätten.

Dottern har inte haft någon annan argumentation än att hon motsatt sig att flytta.

I tingsrätten kunde trots allt en överenskommelse träffas som stadfästs i en dom. Dottern måste flytta från mammans lägenhet där de båda är folkbokförda senast den sista juli. Om inte så blir hon avhyst på egen bekostnad. Mamman åtar sig att betala 300 000 kronor till dottern som förskott på ett arv efter dotterns pappa.

Läs ocksåDom mot tidigare HGF-ledamot överklagas – åklagaren vill se längre fängelsestraff

Parterna ska stå för sina egna advokatkostnader.

Läs också Så många slarvar med soporna – och så kan det straffa sig Hyrde ut med Airbnb – polisanmäls av värden Idun ändrade juridiskt kön – fyra siffror nära att få henne vräkt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.