Annons

Mamma och son vräks för obetalda hyror

Malmö Sonen misskötte hyresbetalningarna. Nu vräks mamman.

En kvinna och hennes 23-årige son vräks från en MKB-lägenhet efter många sena hyresinbetalningar. Kvinnans försvar  – att hon litat på att sonen skötte hyran – räckte inte i hyresnämnden.

Kvinnan och sonen flyttade till Malmö efter att ha blivit fysiskt och psykiskt misshandlade av kvinnans man. Sedan 2009 har delat på utgifterna för boendet och det har varit sonen som haft ansvaret att betala hyran. Efter många sena hyresinbetalningar tröttnade hyresvärden MKB och vände sig till hyresnämnden med krav på vräkning.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Mamman förklarade i nämnden att hon inte kände till att sonen misskött inbetalningarna och att hon misstänker att orsaken är att han mår psykiskt dåligt på grund av den traumatiska uppväxten. Hon lovade att framgent ta hand om hyresinbetalningarna. Men MKB höll fast vid kravet på vräkning och hyresnämnden går i sitt beslut på bolagets linje. Nämnden menar att mamman i alla fall från april månad förra året känt till problemet och vikten av att hyrorna fortsättningsvis betalas i tid. Ändå betalades fem månadshyror in för sent.   

Annons
Läs också Hyresgäst fick ingen hyresavi på flera år – nu blir hon vräkt för obetalda hyror Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Hyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhet Sopkaos på balkongen – hyresgäst uppsagd för tredje gången Kvinna kapar lägenhet – trots sju vräkningsförsök vägrar hon flytta: "Jag har ingenstans att ta vägen"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.