HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mamma och son vräks för obetalda hyror

Malmö Sonen misskötte hyresbetalningarna. Nu vräks mamman.

En kvinna och hennes 23-årige son vräks från en MKB-lägenhet efter många sena hyresinbetalningar. Kvinnans försvar  – att hon litat på att sonen skötte hyran – räckte inte i hyresnämnden.

Kvinnan och sonen flyttade till Malmö efter att ha blivit fysiskt och psykiskt misshandlade av kvinnans man. Sedan 2009 har delat på utgifterna för boendet och det har varit sonen som haft ansvaret att betala hyran. Efter många sena hyresinbetalningar tröttnade hyresvärden MKB och vände sig till hyresnämnden med krav på vräkning.

Läs ocksåTotalförstörde ettan på fem månader – krävs på nära en kvarts miljon kronorEn sönderslagen badrumsdörr och hand som håller i pengar.

Mamman förklarade i nämnden att hon inte kände till att sonen misskött inbetalningarna och att hon misstänker att orsaken är att han mår psykiskt dåligt på grund av den traumatiska uppväxten. Hon lovade att framgent ta hand om hyresinbetalningarna. Men MKB höll fast vid kravet på vräkning och hyresnämnden går i sitt beslut på bolagets linje. Nämnden menar att mamman i alla fall från april månad förra året känt till problemet och vikten av att hyrorna fortsättningsvis betalas i tid. Ändå betalades fem månadshyror in för sent.   

Läs också Vidrig stank spreds i hyreshuset - utpekade grannen slängs ut: "Har inte orsakat lukten" De första stora uppgörelserna i landet är klara – så hög blir hyreshöjningen Knuffade och skrek åt sina grannar – kvinna blir uppsagd för andra gången av Uppsalahem Bombmannen fick komma tillbaka - nu rasar grannarna: "Jävligt obehagligt"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.