HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Man riskerar sitt hem på grund av smuts och sopor

Kävlinge Det kommunala bostadsbolaget i Kävlinge hävdar att hyresgästens lägenhet är grovt vanvårdad och säger upp kontraktet. Enligt KKB är lägenheten smutsig och fylld med sopor.
Foto: Gry Ellebjerg

Enligt hyresvärden är lägenheten på 41 kvadrat fylld med saker och sopor som utgör en sanitär olägenhet. Sedan 2017 har mannen fått tillsägelser om att han brustit i sin vårdplikt och uppmanats sanera och rensa ut saker från lägenheten. Men enligt hyresvärden har inget skett och därför sägs nu hyresavtalet upp.

Hyresgästen har inte lämnat in några skrivelser till hyresnämnden. Socialtjänsten är informerad. Hyresnämnden i Malmö håller sammanträdet i Lunds tingsrätt i slutet av augusti.

Läs ocksåHFAB säger nej till byte
Läs också Norrland får betala när rika Stockholmskommuner "dumpar" bostadslösa Så drabbas bostadslösa av social dumpning: Familjen fick en enkel biljett till Kramfors Miljöinspektören: Stärk hyresgästernas rättigheter Bernt fick vänta två år på badrum - huset blev tvångsförvaltat

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.