Annons

Man vräks för stryptag på granne

Tumba Klagomålen mot den aggressive mannen har pågått länge men i början av juli kulminerade det när han tog strypgrepp på sin granne när hon vattnade blommor.

Den 50-årige mannen nekar till det mesta han anklagas för men mycket styrks av vittnesuppgifter från andra grannar. Och det är inte första gången han utreds för att inte sköta sig. Det aktuella ärendet är den tredje uppsägningen mot honom sedan 2008 men samtliga gånger har han fått behålla sitt kontrakt efter beslut i hyresnämnden.
När det tredje ärendet nu också skulle prövas i hovrätten fokuserade grannarnas jurist på en händelse från i somras då mannen konfronterade sin granne då hon vattnade blommor mitt i natten. Enligt mannen har kvinnan anlagt en rabatt på en fornminnesplats vilket inte är ok enligt honom. Argumentation uppstod, mannen började fotografera kvinnan och till slut ska han ha tagit stryptag på henne när hon skrek att hon ville vara i fred. Hon fick både svårt att svälja och andas och kände fara för sitt liv.
Mannen ska enligt hyresvärden också dagligen ha tagit sin solstol, placerat den på en grannes parkeringsplats och därefter stirrat in i hennes lägenhet. Han har även kritiserat hennes sätt att sköta sin katt och tagit den in till sig själv.
Den här gången får inte mannen behålla kontraktet. Till skillnad från hyresnämnden beslutar hovrätten att mannens oprovocerade attacker är så allvarliga att han måste flytta. Genast.

Annons
Annons
Läs också Guide till hemförsäkringar Tillsammans har de bott 110 år i huset – nu vill värden kasta ut dem Riskerar förlora sitt hyreskontrakt – hyrde ut åtta nätter via Airbnb Störningsjouren hittade kvinna inlåst i förråd – värden vill vräka en man i huset Tom bor i möglet - har väntat drygt ett år på hjälp från Hyresgästföreningen Öppnade utan byxor på annan adress – förlorar sitt hyreskontrakt

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.