HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Man vräks för stryptag på granne

Tumba Klagomålen mot den aggressive mannen har pågått länge men i början av juli kulminerade det när han tog strypgrepp på sin granne när hon vattnade blommor.

Den 50-årige mannen nekar till det mesta han anklagas för men mycket styrks av vittnesuppgifter från andra grannar. Och det är inte första gången han utreds för att inte sköta sig. Det aktuella ärendet är den tredje uppsägningen mot honom sedan 2008 men samtliga gånger har han fått behålla sitt kontrakt efter beslut i hyresnämnden.
När det tredje ärendet nu också skulle prövas i hovrätten fokuserade grannarnas jurist på en händelse från i somras då mannen konfronterade sin granne då hon vattnade blommor mitt i natten. Enligt mannen har kvinnan anlagt en rabatt på en fornminnesplats vilket inte är ok enligt honom. Argumentation uppstod, mannen började fotografera kvinnan och till slut ska han ha tagit stryptag på henne när hon skrek att hon ville vara i fred. Hon fick både svårt att svälja och andas och kände fara för sitt liv.
Mannen ska enligt hyresvärden också dagligen ha tagit sin solstol, placerat den på en grannes parkeringsplats och därefter stirrat in i hennes lägenhet. Han har även kritiserat hennes sätt att sköta sin katt och tagit den in till sig själv.
Den här gången får inte mannen behålla kontraktet. Till skillnad från hyresnämnden beslutar hovrätten att mannens oprovocerade attacker är så allvarliga att han måste flytta. Genast.

Annons
Annons
Läs också Fick inte vräka 59-årig kvinna – köpte ut henne för 700 000: "Kan bli olustigt" Uppsagd rökare får bo kvar i rökfritt hus Fick andra chans att bo kvar – ska ha hotat att ”slakta” värdens personal Föräldrar vräks efter tonårssonens terror i trapphuset Dömd gängledare mister lägenhet

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.