HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Mardrömsgrannen: våldgästade och slog sönder dörrar med hammare

Göteborg Mannen i 40-årsåldern satte skräck i hyreshuset genom ovälkomna hembesök, sexuella anspelningar och dödshot. Rädda grannar förberedde sig på att behöva försvara sig när de kom hem sent. Nu har deras vittnesmål tvingat bort fridstöraren.
Mannen attackerade grannarnas lägenhetsdörrar med en hammare.
Foto: Pixabay/AnnaKarin Löwendahl
Mannen attackerade grannarnas lägenhetsdörrar med en hammare. Hyreshuset på bilden är inte detsamma som i artikeln.

I ett barntätt område i västra Göteborg levde grannarna i flera år i en mardröm. En man i 40-årsåldern spred otrygghet omkring sig, både inifrån sin egen lägenhet och i husets gemensamma utrymmen.

Enligt hyresvärden har mannen varit hotfull, och stört och skrämt sina grannar vid ett stort antal tillfällen genom att gapa, skrika och banka, ofta på natten.

Läs ocksåKastade vattenballonger och sköt fyrverkerier från lägenheten – kan vräkas efter flera varningarFyrverkerier samt vattenballonger.

Mannen ska också ha ofredat grannar genom sexuella anspelningar, och gått in i deras lägenheter utan att först ge sig till känna. I vissa fall ska mannen ha tittat och skrikit in i grannars brevinkast, petat dem i magen och dödshotat dem vid ett flertal tillfällen.

Sedan livrädda grannar slagit larm har hyresvärden försökt få mannen att sluta, både genom skriftliga varningar och muntliga tillsägelser.

Värden har också haft möten med socialtjänst och vårdpersonal där mannen varit med, för att försöka lösa situationen.

Läs ocksåGrannar slog larm om brandlukt – nu vill hyresvärden vräka hyresgästen

Men störningarna har fortsatt, och mannen har också låtit bli att betala flera månadshyror. Värden har fått installera en säkerhetsdörr hos en granne som antastats, och barn uppges ha haft svårt för att sova av rädsla för mannens oväsen.

Hämtades av polis efter dödshot

För drygt ett halvår sedan beslutade värden därför att riva hyreskontraktet, och vända sig till hyresnämnden för att få uppsägningen godkänd.

Under tiden har problemen bestått. Vid ett tillfälle blev mannen hämtad av polis sedan han sprungit runt på gården och hotat att döda folk. Han ska också ha slagit hål på grannars lägenhetsdörrar med en hammare.

Läs ocksåGav upp: Mystiskt ljud fick familjen Nilsson att flyEn glad familj runt köksbordet. Mamma, pappa och två barn.

Värden ville därför säga upp honom med omedelbar verkan.

Mannen dök aldrig upp när uppsägningen skulle prövas i hyresnämnden. Han har heller inte hört av sig på annat sätt för att ge sin syn på saken.

Däremot vittnade flera grannar, bland annat om hur de känt sig tvungna att göra sig beredda på att behöva slåss för att freda sig när de kommit hem till huset sent på kvällen.

Hyresnämnden konstaterar att problemen tycks ha blivit värre på senare tid, och att grannarna drabbas. Därför måste mannen nu flytta ut omgående, utan att invänta att tiden för överklagande löper ut.

LÄS MER Emmas helvetesgrannar extremt svåra att vräka: ”Han högg och handen blev varm”

Läs också Brandskyddet underkänns i tusentals radhus i Norrland Faror på savannen och arga lappar – psykologen om varför vi bråkar i tvättstugan

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.