HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Marie vill bli husombud i Jonsered igen

Partille Just nu råder högtryck för årsmöten inom Hyresgästföreningen. Val av förtroendevalda till olika uppdrag är en viktig punkt. I Jonsered är Marie Appelgren nominerad till husombud.
Foto: Privat
Marie Appelgren är nominerad till husombud i sitt område, Stärtered i Jonsered.

Marie Appelgren blev husombud för ett år sedan. Vägen till engagemanget började när två representanter för Hyresgästföreningen knackade på dörren.

– Wallenstam hade erbjudit en lokal kostnadsfritt och det behövdes ett husombud som kunde hantera nycklarna. Jag har varit passiv medlem länge och tänkte att detta kunde vara ett sätt att komma närmre grannar som man inte träffar dagligdags. Jag ville ha möjlighet att driva saker framåt och utveckla och göra området mer attraktivt, säger hon.

Läs ocksåNu förklarar paret: "Därför äter vi grannarnas sopor"En man och en kvinna i ett fönster visar två plastbyttor med mat.

Innan Marie blev husombud fanns det ingen som drev frågor för hyresgästerna lokalt i området Stärtered i Jonsered, som ligger i Partille kommun.

Hur kan du påverka?
– Jag kan synliggöra saker, lyfta önskemål och klagomål på möten med värden. Till exempel är lägenheterna tillgänglighetsanpassade men utemiljön lever inte alltid upp till det, särskilt när det snöar.

Har du startat någon aktivitet i området?
– Det har inte blivit så mycket än, vi är tyvärr begränsade av att lokalen är väldigt liten. Jag hoppas att Wallenstam tänker på oss om en större lokal blir ledig.

Läs ocksåFrån hot till Kronofogden – då kan du bli vräkt och så går det till

Vad vill du göra närmast?
–Jag vill ordna söndagsfika i lokalen, så att grannarna kan träffas. Kanske kan det också bli någon form av cirkel framöver.

Den 27 mars är det årsmöte i Hyresgästföreningen i Partille. Marie Appelgren är nominerad till husombud igen. Hon rekommenderar även andra att ta på sig uppdrag.

– Ja, det är roligt att vara engagerad och följa diskussionerna på möten med värden och Hyresgästföreningen. Jag har också fått möjlighet att sitta med och lyssna under förhandlingar. Och det finns många utbildningar för aktiva och för medlemmar i föreningen, jag har alla möjligheter att utvecklas.

Läs ocksåPar sägs upp - lagar mat av grannarnas sopor på gårdenen ryggtavla i blå jacka vid en grillplats
Läs också Skräckbesöket: Psykotisk granne trängde sig in och hotade barnfamilj med kniv i deras hem Juristen om hyresgäster som krävs på betalning för störning: "Unik prövning blir vägledande"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.