Annons

Marie vill bli husombud i Jonsered igen

Partille Just nu råder högtryck för årsmöten inom Hyresgästföreningen. Val av förtroendevalda till olika uppdrag är en viktig punkt. I Jonsered är Marie Appelgren nominerad till husombud.
Foto: Privat
Marie Appelgren är nominerad till husombud i sitt område, Stärtered i Jonsered.

Marie Appelgren blev husombud för ett år sedan. Vägen till engagemanget började när två representanter för Hyresgästföreningen knackade på dörren.

– Wallenstam hade erbjudit en lokal kostnadsfritt och det behövdes ett husombud som kunde hantera nycklarna. Jag har varit passiv medlem länge och tänkte att detta kunde vara ett sätt att komma närmre grannar som man inte träffar dagligdags. Jag ville ha möjlighet att driva saker framåt och utveckla och göra området mer attraktivt, säger hon.

ANNONSGuide till hemförsäkringar

Innan Marie blev husombud fanns det ingen som drev frågor för hyresgästerna lokalt i området Stärtered i Jonsered, som ligger i Partille kommun.

Hur kan du påverka?
– Jag kan synliggöra saker, lyfta önskemål och klagomål på möten med värden. Till exempel är lägenheterna tillgänglighetsanpassade men utemiljön lever inte alltid upp till det, särskilt när det snöar.

Annons

Har du startat någon aktivitet i området?
– Det har inte blivit så mycket än, vi är tyvärr begränsade av att lokalen är väldigt liten. Jag hoppas att Wallenstam tänker på oss om en större lokal blir ledig.

Läs ocksåHyresgäst ringde störningsjouren 41 gånger och skrek ”åk hem till Afrika” till grannar – sägs nu upp från lägenhetEn kvinna och hennes sambo har i flera år ringt störningsjour och hyresvärd vid ljud i ett hyreshus. Dessutom har de uttryckt sig rasistiskt mot grannar och gjort orosanmälningar. Nu säger hyresvärden upp avtalet med kvinnan – och kräver att de flyttar.

Vad vill du göra närmast?
–Jag vill ordna söndagsfika i lokalen, så att grannarna kan träffas. Kanske kan det också bli någon form av cirkel framöver.

Den 27 mars är det årsmöte i Hyresgästföreningen i Partille. Marie Appelgren är nominerad till husombud igen. Hon rekommenderar även andra att ta på sig uppdrag.

Annons

– Ja, det är roligt att vara engagerad och följa diskussionerna på möten med värden och Hyresgästföreningen. Jag har också fått möjlighet att sitta med och lyssna under förhandlingar. Och det finns många utbildningar för aktiva och för medlemmar i föreningen, jag har alla möjligheter att utvecklas.

Läs ocksåDomstolen har bestämt – pensionären Anette slipper ha barnfamiljer som grannar: ”Kaos och obehag i kvadrat"Anette Ahlrot vann i hyresnämnden - slipper barnfamiljer som grannar
Läs också Trodde grannarna var KGB-agenter som stal och rullade svarta föremål – tvingas flytta 95-årig kvinna störde grannarna – fick kontraktet uppsagt: "Stor påfrestning" Vardagshjälten Johnny prisas av landshövdingen: ”Väldigt hedrande”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.