HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Måste flytta på grund av vanvårdad lägenhet

Kronoberg En kvinna i Växjö bodde med hela lägenheten fylld med bråte och skräp. Senast i mitten på maj måste hon flytta, efter beslut av hyresnämnden.

Kvinnans situation började uppdagas när hyresvärden i januari i år skulle göra en ventilationskontroll, men kom inte in i lägenheten.

Av oro för hyresgästen kallade värden, tillsammans med personal från kommunens bostadssociala enhet, på polis. När polisen i februari gick in i lägenheten möttes de av en lägenhet fylld med bråte och skräp upp till axelhöjd. Någon ventilationskontroll gick inte att göra.

Annons
Läs ocksåHerrgårdsägarna fick inte slänga ut barnfamiljen – får nöja sig med 400 kvadratmeter Ett litet barn packar upp sina leksaker ur en flyttlåda.

Hyresnämnden tycker att påståendena om vanvård av lägenheten stöds av vittnesuppgifter och övrig utredning, Kvinnan har genom sin vanvård av lägenheten åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst på ett sådant sätt att hon inte har rätt till förlängning av hyreskontraktet, beslutar hyresnämnden. Kvinnan måste flytta senast 18 maj.

Ytterligare en hyresgäst i Växjö måste flytta på grund av vanvårdad lägenhet. Det är en man som misskött både sin lägenhet och sin uteplats, något som det varit klagomål på under flera år. Mannen fick hjälp med att städa 2014 men sedan har det fyllts på igen. Även han måste flytta senast 18 maj efter beslut i hyresnämnden.

Annons
Läs också Gert vet inte hur han ska sluta samla: "Det har gått över styr" Så stökigt får du ha det hemma utan att bli vräkt Anders hade för mycket saker hemma – blev vräkt: "Visste inte hur allvarligt det var" Efter åtta år i skogen – nu vräks Amir från kojan: "Det var min enda utväg"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.