Annons

Måste flytta på grund av vanvårdad lägenhet

Kronoberg En kvinna i Växjö bodde med hela lägenheten fylld med bråte och skräp. Senast i mitten på maj måste hon flytta, efter beslut av hyresnämnden.

Kvinnans situation började uppdagas när hyresvärden i januari i år skulle göra en ventilationskontroll, men kom inte in i lägenheten.

Av oro för hyresgästen kallade värden, tillsammans med personal från kommunens bostadssociala enhet, på polis. När polisen i februari gick in i lägenheten möttes de av en lägenhet fylld med bråte och skräp upp till axelhöjd. Någon ventilationskontroll gick inte att göra.

Annons
ANNONSSmarta tips för att hyra ut din bostad enklare

Hyresnämnden tycker att påståendena om vanvård av lägenheten stöds av vittnesuppgifter och övrig utredning, Kvinnan har genom sin vanvård av lägenheten åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst på ett sådant sätt att hon inte har rätt till förlängning av hyreskontraktet, beslutar hyresnämnden. Kvinnan måste flytta senast 18 maj.

Ytterligare en hyresgäst i Växjö måste flytta på grund av vanvårdad lägenhet. Det är en man som misskött både sin lägenhet och sin uteplats, något som det varit klagomål på under flera år. Mannen fick hjälp med att städa 2014 men sedan har det fyllts på igen. Även han måste flytta senast 18 maj efter beslut i hyresnämnden.

Annons
Läs också Fastighetsskötare hotade kvinna som precis blivit misshandlad: "Se till att du står utan bostad" Kvinna hyrde ut sin lägenhet för sexköp – för sex gånger originalhyran Besöker hyresvärden fem gånger om dagen – kan vräkas efter 70 år i samma lägenhet: ”Rop på hjälp” Sexbarnsfamilj ockuperade trapphuset med saker: "Skor och annat som måste förvaras" Dömd för upplopp vräks efter svartuthyrning - ville ha kvar bostaden för snabbare frigivning

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.