Annons

Måste flytta på grund av vanvårdad lägenhet

Kronoberg En kvinna i Växjö bodde med hela lägenheten fylld med bråte och skräp. Senast i mitten på maj måste hon flytta, efter beslut av hyresnämnden.

Kvinnans situation började uppdagas när hyresvärden i januari i år skulle göra en ventilationskontroll, men kom inte in i lägenheten.

Av oro för hyresgästen kallade värden, tillsammans med personal från kommunens bostadssociala enhet, på polis. När polisen i februari gick in i lägenheten möttes de av en lägenhet fylld med bråte och skräp upp till axelhöjd. Någon ventilationskontroll gick inte att göra.

Annons
ANNONSGuide till hemförsäkringar

Hyresnämnden tycker att påståendena om vanvård av lägenheten stöds av vittnesuppgifter och övrig utredning, Kvinnan har genom sin vanvård av lägenheten åsidosatt sina förpliktelser som hyresgäst på ett sådant sätt att hon inte har rätt till förlängning av hyreskontraktet, beslutar hyresnämnden. Kvinnan måste flytta senast 18 maj.

Ytterligare en hyresgäst i Växjö måste flytta på grund av vanvårdad lägenhet. Det är en man som misskött både sin lägenhet och sin uteplats, något som det varit klagomål på under flera år. Mannen fick hjälp med att städa 2014 men sedan har det fyllts på igen. Även han måste flytta senast 18 maj efter beslut i hyresnämnden.

Annons
Läs också Hundar skällde konstant – men slarvet med hyran gjorde att pappa och tre barn vräks Bar kilovis med knark förbi barnen på gården – avslöjad av polisens kamera i trapphuset Hos kommunala Förbo blir du spärrad för dåliga referenser – i tio år: ”Inte proportionerligt” Peter fick en psykos – spärrad i tio år från att söka lägenheter i fyra kommuner Så blir kameror ett vapen för att vräka dig - Susanne rädd att värden filmar: "Kanske tittar nu"

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.