HemHyra.se använder sig, precis som flertalet andra webbplatser, av cookies för att förbättra servicen för er besökare. Läs mer om Cookies

Annons

Mer underhåll är på gång i Horn

Kinda En del underhåll har redan utförts och mer är på gång. Det lovar Erik Stefansson, ägare till Lovén fastigheter i Horn, efter kritiken från hyresgäster på ett bostadsmöte.

Ett tiotal hyresgäster deltog när Hyresgästföreningen hade sitt första bostadsmöte på flera år i Horn. Som Hem & Hyra berättat tidigare framkom synpunkter framför allt på det inre underhållet. Dessutom vill flera boende att lekplatsen i området ska rustas upp.

Enligt Erik Stefansson på Lovén fastigheter är en hel del på gång, även om han förstår att en del hyresgäster tycker att det går för långsamt.

Läs ocksåUppsagd hyresgäst hade knarkfabrik i lägenhetenEn dunk med rosa vätska och en spann med rosa material samt en fot med skoskydd.

– Vi tar krafttag med underhållet nu och gasar så mycket som ekonomin tillåter. När jag tog över var underhållet väldigt eftersatt. Den förre ägaren hade inte gjort någonting alls, säger Erik Stefansson.

Han menar att det är ekonomiskt och personalmässigt omöjligt att göra allt på en gång, men försäkrar att ambitionen är att hålla ett högt underhållstempo.

– Vi har helrenoverat sju lägenheter och försöker i första hand att göra det när de står tomma i samband med in- och utflyttning. Men jag har också en lista på hyresgäster som vill ha fixat invändigt och vi ska beta av alla, men vi får ta lite i taget, säger han.

Annons
Läs ocksåUnika beslutet: Elektriska handdukstorkar klassas som lyx – värden tvingas backaJan och Siv Christianson anser att flera av de funktioner som Stena Fastigheter vill installera både är otidsenliga och fördyrande för hyresgästerna. ”Om 270 lägenheter bränner på med en handdukstork så är det ju rätt mycket energi som går åt. Och så har du värmegolv och tvättmaskiner”, säger Jan.

Men när det gäller lekplatsen är Erik Stefansson mer tveksam. Han upplever inte att den används så mycket och lägger hellre pengarna på att underhålla fastigheterna, åtminstone i nuläget.

– Det känns viktigare att fokusera på det just nu, så att alla trivs hemma i sina lägenheter. Dessutom finns det en annan, stor och fin lekplats vid skolan bara 100 meter bort och dit vet jag att många går på helgerna. Men visst kan vi fräscha upp lite runt lekplatsen, säger han.

De 67 lägenheterna ägdes fram till årsskiftet 2012-2013 av kommunala Stiftelsen Kindahus, som då sålde till Lidén fastigheter. Efter bara ett par år såldes de sedan vidare till Erik Stefansson och Lovén fastigheter.

Läs ocksåOklara regler: Lång väntan på varmvatten när värden bytte AnnCriztins kranKvinna vid ett handfatet. Hon har ena handen på vredet, den andra under kranen för att känna på vattnet.

Erik Stefansson drev tidigare gummiverkstad i Rimforsa under 25 års tid, men blev sugen på att byta bransch och testa något nytt. Han driver även ett lantbruk.

Annons

– Det här känns som helt rätt val. Även om en del hyresgäster har synpunkter så är det alltid trevliga samtal.

Har du varit hyresvärd tidigare?

– Jag ägde faktiskt ett litet hyreshus i Lönneberga en gång i tiden. Det var det gamla skolhuset där, säger Erik Stefansson.

Läs också Skenande snitthyra i fattigaste stadsdelen: ”Håller på att få slut på rimligt prissatta hyresrätter” Så snabbt rusar hyrorna i fattiga stadsdelar – småbarnspappan Khaled: ”Hur ska folk överleva?”

Copyright © Hem & Hyra. Citera oss gärna men glöm inte ange källan.